Pensii majorate pentru cei care au lucrat in conditii grele
09/02/2011 16:04 - admin


www.romanialibera.ro/actualitate/politica/deputat-pdl-pensii-majorate-pentru-cei-care-au-lucrat-in-conditii-grele-215910.html
Luni, 7 februarie 2011

Deputat PDL: Pensii majorate pentru cei care au lucrat în condiţii grele

Persoanele care au lucrat în sistemul public în condiţii grele de muncă primesc de la 1 ianuarie 2011, pensii majorate, potrivit deputatului PDL Mircea Giurgiu.

Potrivit Agerpres, este vorba despre acei angajaţi care au lucrat în domenii precum metalurgie, construcţii, CFR, tipografie, secţii cu mediu toxic.

"În 2007, am iniţiat un proiect de lege privind majorarea pensiilor personalului care a lucrat în grupele I şi II de muncă. Atunci am fost susţinut de toţii colegii parlamentari din Cluj. La finalul anului 2008, a fost votat un proiect de lege iniţiat de altcineva. Până în prezent, celor ce au lucrat în aceste două grupe de muncă, la ieşirea la pensie li se calculau doar anii de muncă, nu şi vechimea. Din cauza crizei, proiectul legislativ votat în 2008 nu a putut fi aplicat în 2009 şi 2010, iar în acest an a fost inclus în Legea pensiilor", a explicat deputatul.

Democrat-liberalul a arătat că, începând cu 1 ianuarie, punctul de pensie pe care îl are un pensionar care şi-a desfăşurat activitatea în grupa a II-a de muncă se majorează cu 0,25% pentru fiecare an lucrat, iar pentru cel din grupa I cu 0,50%.

 

http://portalulsindical.ro/articles_168_Pensii-majorate-pentru-cei-care-au-lucrat-in-conditii-grele.html