Statul inchide spitalele pentru a favoriza clinicile private
29/03/2011 16:31 - admin


www.inpolitics.ro/deputat-conservator-statul-inchide-spitalele-pentru-a-favoriza-clinicile-private-art64249.aspx#

Joi, 24 martie 2011


Deputat conservator: ”Statul inchide spitalele pentru a favoriza clinicile private”

Prin închiderea și comasarea spitalelor, sub promisiunea solemnă de a construi altele într-un viitor apropiat, Guvernul Boc urmărește deturnarea banului public și privilegierea sistemului medical privat, afirmă deputatul conservator Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru Inpolitics.


”Privilegierea sistemului medical privat”

”Proiectul Guvernului Boc de a închide unele spitale și de a le comasa pe altele sub promisiunea că, peste ceva timp, cândva, vor fi construite noi spitale mărețe, este un proiect faraonic menit să privilegieze sistemul medical privat și să mai văduvească sistemul de niște bani publici. Până la urmă, cand nu ai spital și când, dacă îl ai, condițiile sunt cele care sunt, te duci la o clinică privată unde plătești dublu. Dar nu ai ce face, trebuie să bagi mâna în buzunar când nu îți este deloc bine.


”Ținta este deturnarea banului public”

Pe de altă parte, proiectul reconstrucției de spitale este unul faraonic care nu poate fi pus în practică. E criză, trăim în România, ce investitor vine să se apuce de un astfel de proiect care va ține, sigur, 20-30 de ani? S-a anunțat elaborarea de studii de fezabiltate. De ce nu se folosesc cele vechi, cele deja existente? Studiile acestea costă bani și asta se și dorește, deturnarea unuor fonduri publice”, explică deputatul Tudor Ciuhodaru. (Răzvan Gheorghe)

dezvăluit Stăn­culescu.

 

 

Comentarii:

 

bugetarul fara solutii  a scris pe 23.03.2011

Pai atunci , sa isi faca Felix clinica privata ! Mana in buzunar , doctorasule , o bagi si cand te duci la spitalele de stat , unde colegii tai trateaza bolnavii in functie de spaga ! Prefer sa mai scot un ban din buzunar ( pe care oricum l-as scoate si la o clinica sau spital de stat ) si sa imi fac analizele intr-o clinica privata ! Esti tratat decent , pe aceiasi bani ! Ideea este , incurajarea initiativei private , o atitudine liberala in domeniul medical ! dar tu esti doar sluga lui Felix !

 

Arogantu'  a scris pe 23.03.2011

@slugoiul portocaliu Citi din cetatenii Romaniei isi pot permite ACUM - dupa amputarea cu 40% a salariilor, dupa taxarea suplimentara a pensiilor, dupa concedierea a 700.000 de salariati in mai putin de doi ani - sa aleaga varianta privata ? In conditiile in care se incaseaza sume uriase de la angajati, angajatori, pensionari pentru CAS !

 

@arogantu, perseverentu, laurenti si alti mosi...  a scris pe 23.03.2011

si care e probleme vere ? mergi la privat , sau va e teama de concurenta ? acum te pomenesti ca va e mila de oameni, am vazut la severin ce fel de socialist este, spaga si avere de 1 mil euro, nastase , negoita , vanghelie ceas de 15000 parai, putrezi de bogati si ei cica ii apara pe saraci, vaaars !


Laurenţiu  a scris pe 24.03.2011

Uite, tinere încuiat ... fin'că tot mai evocat ... la capitolu' "moşi" ... ia încearcă, tu, ... să argumentezi o teorie logică ... care să excludă ipoteza ... că spînu şi ai lui ... nu sunt în slujba unei puteri străine ... cu misiunea clară ... de a ne slăbi ... ca naţiune ... prin orice mijloace. Te vei afla ... într-o mare ... dificultate. ;)

 


Laurenţiu  a scris pe 24.03.2011

erată: Uite, tinere încuiat ... fin'că tot m-ai evocat ... ;)

 

bugetarul fara solutii  a scris pe 24.03.2011

Vorbeam de aia care isi pot permite . In rest se pot face spitale sociale , pentru oamenii cu venituri modeste sau fara venituri unde sa fie si ei tratati . Dar , in opinia mea , medicina romaneasca poate iesi din impasul in care se afla daca se sustine de catre mediul politic intiativa privata in domeniul medical . In traducere , daca se sustine , se stimuleaza si se plateste competenta . Dar tu , Arogantule , nu o sa pricepi asta niciodata ! Prietenii stiu de ce...

http://portalulsindical.ro/articles_196_Statul-inchide-spitalele-pentru-a-favoriza-clinicile-private.html