Impostoarea grevista Cristina Anghel a facut jocul Opozitiei
14/11/2010 17:30 - admin


www.curentul.ro/2010/index.php/2010110250813/Actualitate/Impostoarea-grevista-Cristina-Anghel-a-facut-jocul-Opozitiei-dupa-care-s-a-retras-in-gluma.html
Luni, 1 noiembrie 2010

Impostoarea grevistă Cristina Anghel a făcut jocul Opoziţiei, după care s-a retras în glumă

 

Scris de Dragoş Stănculescu

 

 

Mai mult pentru palmares decât pentru o cauză, în cea de-a 70 zi de aşa-zisă greva foamei, învăţătoarea Cristiana Anghel se simţea de parcă ar fi doborât mai degrabă un record mondial decât să fi fost înfometată de două luni şi zece zile. Revelaţia ieşirii din comă, susţinea ea, s-ar fi produs după o întâlnire cu episcopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejean, care ar fi vizitat-o, la finele săptămânii trecute, în rezerva spitalului unde consuma actul de protest. Mai multe voci din rândul oamenilor care într-adevăr au făcut greva foamei pentru deziderate în care credeau s-au arătat extrem de indignate de acţiunea învăţătoarei din Caracal. Aceştia au pus-o la zid pe eroina telenovelei exploatate şi consumate la maxim de goarnele mogulice iRealitatea TV şi Antena3. E adevărat, din motive uşor diferite. Realitatea lui Vîntu trebuia să distragă atenţia opiniei publice de la puşcăriabilul ei patron care era demascat pentru o jigodie care împarte România ca la piaţă, pe tarabă, cu prostănaci şi alte euglene verzi din politică, iar Antena felixiană se bucura de muniţie pentru a da în guvernul Boc care nu le mai dă publicitate şi îi tranformă într-un post muribund. Poate una dintre cele mai îndreptăţite voci din societatea civilă, cea a fostului lider al Sindicatului Liber din TVR, Dumitru Iuga, care a fost condamnat la 12 ani de închisoare în 1984, a declarat recent că învăţătoarea în cauză, după atâtea zile de greva foamei, nu ar mai fi putut nici să se ridice din pat, da’ să mai dea interviuri, live-uri şi sincroane pe care televiziuni. „Asistăm, în cazul acestei muieri, la o manipulare grosolană a opiniei publice! Ştiu despre ce vorbesc! Am recurs la această formă de protest şi în puşcărie, şi în Televiziune, dar... n-am minţit niciodată că nu mănânc! La 60 de zile de înfometare, chiar mai devreme!... nu dai interviuri la presă, ci vine popa să-ţi dea împărtăşania finală“, declara recent Iuga.

 


În zodia grevelor


Dacă ar fi să facem o comparaţie între învăţătoarea Cristina Anghel şi liderul Asociaţiei 21 Decembrie 1989 Teodor Mărieş, acesta a făcut la începutul anului o grevă de 78 de zile după care arată ca un cadavru ţinut în viaţă doar de aparatele din spital. La terminarea protestului, Mărieş afirma că are 52 de kilograme. Din cauza atrofierii unor muşchi ai aparatului respirator, ca urmare a celor 78 de zile de grevă a foamei, Mărieş respira foarte greu şi acuza tot felul de dureri. În schimb, învăţătoarea noastră, după 70 de zile de protest, organiza conferinţă de presă la care declara că „a plecat la drum cu Dumnezeu, l-am rugat să mă sfătuiască, să fie lângă mine. Poate vi se pare hilar, dar eu vorbesc cu Dumnezeu“.


A renunţat dintr-o glumă


Aceasta a mai spus la conferinţa de presă că o glumă spusă de părintele Ioan a determinat-o să pună capăt acestei greve şi să îl lase pe Mărieş să deţină supremaţia, am adăuga noi. „Până la un anumit moment, semnele au fost pozitive şi într-adevăr şi eu m-am simţit bine“, a spus ea, precizând însă că odată cu vizita părintelui Ioan a înţeles că trebuie să se oprească. De fapt, a explicat ea, o glumă a părintelui Ioan a determinat-o să renunţe, scrie Hotnews. Gluma ar fi fost despre un pustnic care trăia într-o peşteră, dar au venit inundaţiile. Mai mulţi oameni au venit cu o barcă pentru a-l salva, dar pustnicul a afirmat că Dumnezeu este alături de el şi-l va salva. După ce a refuzat trei bărci, pustnicul moare înecat. În Rai, l-a întrebat pe Dumnezeu de ce l-a lăsat, iar Dumnezeu îi răspunde: „Eu ţi-am trimis trei bărci, că tu nu ai vrut să te urci în niciuna asta e altă chestiune“, a povestit învăţătoarea gluma care a determinat-o să renunţe la greva foamei.


Protest cu repetiţie


Reamintim că această învăţătoare caracaleană nu este la prima acţiune de acest gen. În cadrul emisiunii „Ora de foc“ de la începutul lunii trecute de la iRealitatea TV a escrocului Vîntu, Cristina Anghel povestea cu nonşalanţă cum că nu este la prima ispravă de acest gen şi că, în 2008, ministrul-menestrel Vosganian, pe atunci şef la Finanţe, a făcut un abuz în serviciu şi ceva trafic de influenţă pentru a o ajuta pe această femeie să obţină o Hotărâre de Guvern favorabilă. „Era vorba de o hotărâre judecătorească pe care o aveam din 2005, dar statul refuza să o pună în aplicare în 2008. Era vorba de casele naţionalizate. O casă a tatălui meu pentru care aveam o hotărâre. Existau bani, şi atunci am făcut acest protest 36 de zile, dar aş vrea să vă spun că de la cea de-a 28-29-a zi toată lumea s-a mobilizat. Domnul Vosganian a făcut în aşa fel încât să obţină Hotărârea de Guvern şi să ies din această formă de protest“, a povestit de pe patul de spital Cristina Anghel. E adevărat că miza era mult mai mare atunci. Probabil a crezut că şi de data asta îi va ieşi schema şi se va transforma într-o martiră pe altarul educaţiei româneşti.

 

 

Comentarii

 

1. 01-11-2010 19:00

Esti un idiot.

Scris de kob

 

2. 01-11-2010 19:13

invăţătoarea

Individa este o excroacă ce se pretrează la orice poate aduce bani. În prioada în care ministrul de finanţe era Vosganian aceasta a făcut greva foamei pentru presupuse despăgubiri şi vosganian ca să nu de-a rău la public a despăgubit+o cu 800 milioane de lei. In spitalul caracal este de-a casei fiind la pertu cu medici care cunoscând-o cei poate capul nu îi mai impresionează cu nimic.Recent a fost trimisă la Clinica din Craiova unde asistentele au prins-o mâncând pâne cu compot de vişine drept rezultat a fost ejacularea ei rapidă din spital. A ajuns la Bucureşti unde cei de aici au luat parodia în serios. În concluzie o excroacă. DAT FIIND FAPTUL CĂ PENTRU EXCROACĂ S-AU CHELTUIT BANI PUBLICI PROPUN RECUPERAREA ACESTOR SUME CU ÎNGRIJIREA MITOCANEI DE LA ACESTA.DE CE SĂ PLĂTIM NOI EXCROCHERIILE IMBECILEI ?

Scris de caracala

 

3. 01-11-2010 19:17

greva foamei?

Cred intrutotul in cele scrise de Dragos Stanculescu(afirmatia scrisa de Kob-ti se potriveste tie).Oameni intr-adevar curajosi care au facut greva foamei pentru o cauza plauzibila si-au pus in pericol viata,ajungand ca niste legume uscate,ceea ce a facut aceasta doamna nu stiu cum se poate defini.Cat de mari probleme am avea,gandesc ca recurgerea la aceasta solutie s-ar numi santaj.

Scris de Gianna

 

4. 01-11-2010 19:46

Foame

In anul 1992, am urmat sfaturile unui coleg de serviciu si timp de o saptamina n-am mincat nimic, pentru a elimina toxinele din corp. 

N-am mincat, dar am baut apa si sucuri de fructe, dar fara pulpa. 

A fost o chestie serioasa, dupa numai trei zile m-am schimbat la fata si dupa o saptamina-ce-i drept, muncam normal, eram ametit. 

 
Asa zisa greva a foamei facuta de tiganca asta imputita nu a fost decit o gluma. 
 
Eu eram foarte tinar si nu erma in toate apele, daramiteo femeie trecuta de tinerete? 
 
Nu vedeti ca are fata neschimbata ? 

 
Mie mi se schimbasera trasaturile dupa numai trei zile de relativa infometare !

Scris de Buzita

 

5. 01-11-2010 19:49

reparatie

Munceam normal, NU...muncam normal...

Scris de Buzita

 

6. 01-11-2010 20:22

sigur

sigur ca e o excroaca; am scris asta pe forum de la inceputul asa zise-i greve. ca sa faci greva foamei trebuiesc indeplinite mai multe conditii: 1. sa ai dreptate.2. sa epuizezi toate celelalte forme de ati cauta dreptatea...justitia.3. cand justitia nu-ti da dreptate, iar tu esti convins ca ai dreptate. cand dreptatea pe care o invoci nu afecteaza milioane de oameni sau chiar tara in intregime. in principiu lege exista de marire a salariilor profesorilor dar toate lumea a recunoscut ca a fost o lege populista care daca s-ar fi aplicat ar fi bulversat totul. ganditi-va ca automat ar fi facut greva generala si celelalte categorii sociale.....si inainte si acum aceasta invatatoare are salariul mai mare decat un medic primar cu aceeasi vechime....cine vrea sa ma contrazica sa afiseze 2 fluturasi :1 medic, o invatatoare. femeia e paranoica iar pnl-ul care a sustinut-o sunt niste cretini cu renate weber in frunte...televiziunile mogulilor sug p..a prin batista, ii stim..

Scris de fanul lui vanghelie

 

7. 01-11-2010 21:26

Impostura este putin spus!

In anul 1981 10 irlandezi, inchisi in Anglia pentru fapte de terorism, au protestat prin greva foamei pentru a fi recunoscuti ca prizonieri politici. Cazul lor a devenit celebru prin faptul ca si-au dus protestul pana la capat, murind in inchisoare unul cate unul. Astfel, cei 10 au rezistat infometarii voluntare dupa cum urmeaza: Hughes 59 de zile, O'Hara 61, Mc Creesh 61, Mc Donnell 61, Hurson 46, Lynch 71, Doherty 73, Mc Elwee 62, Devine 60, Sands 60. 

Cand si-au dat ultima suflare trupurile lor erau numai piele si os, toate resursele energetice ale corpului (grasimi, muschi, fluide) fiind consumate, a urmat colapsul generalizat si incetarea tuturor functiilor vitale (moartea). 

Toti zece erau barbati tineri, sanatosi si in putere astfel ca durata protestului lor a devenit un fel de etalon in aprecierea acestei forme de protest dusa pana la capat. Se observa cazul lui Doherty al carui organism a rezistat 73 de zile ! 

Romania a avut sansa sa farame acest record prin « greva foamei » sustinuta de distinsa doamna invatatoare, imi scapa numele, care se opreste la cifra 70 ! Dar prin ceva totusi trebuie remarcata – distinsa doamna, dupa 70 de zile de infometare voluntara, este foarte volubila, da interviuri direct sau prin telefon, tine discursuri cu caracter politic, face planuri de viitor …  

Intreg demersul personal, devenit public, al acestei femei are la baza o profunda stare meschina de frustrare care a atins in acest an un preaplin de nesuportat.  
Exista numerosi semeni ai nostri care trec printr-o astfel de pasa proasta in vremurile pe care le traim si fiecare recurge la gestul pe care il considera cel mai adecvat pentru a-si exprima public starea de nemultumire pe care o traieste… Nu exista oprelisti in acest sens, suntem oameni liberi si traim intr-o tara libera in care drepturile si libertatile fundamentale ale omului sunt respectate. Cine zice altfel este un om neinformat sau un idiot. 

Numai ca, in cazul acestei femei, apare o mica mare problema ! Ea este cadru didactic ! Adica invata niste copii ceea ce este prevazut in manuale si, in acelasi timp, foarte important !, face educatie acestor copii ! Ii invata cum sa se comporte in societate, cum sa aleaga intre bine si rau, intre adevar si minciuna … Mai poate profesa dansa ca, virgula, cadru didactic ? Sau fara virgula, ca cadru didactic ?

Scris de Dumitru Iuga

 

http://portalulsindical.ro/articles_90_Impostoarea-grevista-Cristina-Anghel-a-facut-jocul-Opozitiei.html