Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > 200 de romani eliberati din sclavie in Cehia
200 de romani eliberati din sclavie in Cehia
Data 19/11/2010 20:52  Autor admin  Accesari 881  Limba Global

Poliţia din Cehia a eliberat, zilele trecute, 200 de români, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care lucrau în condiţii similare sclavagismului. Autorităţile cehe au reuşit să ajungă în locul în care românii erau ţinuţi captivi şi siliţi să muncească în condiţii insalubre, fără să primească mâncare sau apă decât foarte rar, după ce câţiva dintre aceştia au reuşit să fugă, alertând poliţia...

200 de români eliberaţi din sclavie în Cehia
Vineri, 19 noiembrie 2010

Românilor li se promiseseră 750 de euro pe lună pentru a lucra în agricultură, însă odată ajunşi acolo, au primit doar un euro pe oră pentru munca prestată, la început, pentru ca în ultimele săptămâni să nu mai primească nimic.

Românii sunt atraşi în Cehia de salariile bune dar "sunt mai uşor de păcălit decât bulgarii sau ucrainenii pentru că nu vorbesc o limbă slavă", a declarat reprezantanta unui ONG, citat de Realitatea.net.

Taguri sclavi