Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > GUVERNUL CUMPARA CU 70.000 DE EURO FIECARE VOT
GUVERNUL CUMPARA CU 70.000 DE EURO FIECARE VOT
Data 29/11/2010 20:21  Autor admin  Accesari 753  Limba Global

www.gandul.info/news/guvernul-cumpara-cu-70-000-de-euro-fiecare-vot-al-parlamentarilor-puterii-ca-sa-si-treaca-bugetul-de-ce-s-au-suparat-femeile-din-pdl-pe-emil-boc-7762084

Luni,29 noiembrie 2010

de Liliana RUSE

GUVERNUL CUMPĂRĂ CU 70.000 DE EURO FIECARE VOT AL PARLAMENTARILOR PUTERII ca să-şi treacă bugetul. De ce s-au supărat femeile din PDL pe Emil Boc Foto: Mediafax, Razvan Chirita

Guvernul încearcă să treacă prin Parlament proiectul bugetului pe 2011 cumpărând voturile senatorilor şi deputaţilor coaliţiei

Conform unor surse din PDL, premierul Emil Boc a garantat parlamentarilor puterii că vor primi între 2,5 şi 3 miliarde de lei vechi pentru colegiile lor, sub forma amendamentelor acceptate la proiectul bugetului. Este o practică la care Emil Boc a apelat şi la bugetul pe 2009, când fiecare parlamentar, inclusiv unii pesedişti şi liberali, a primit, pentru colegiul său, tot aproximativ 70.000 de euro. Banii vin sub forma de finanţări pentru proiecte locale - reparaţii de şcoli, biserici sau peticirea unor drumuri - cu bani de la stat. Boc va proceda la fel ca şi în 2009 şi va ascunde această sumă - aproximativ 18 milioane de euro - tot într-un fond de rezervă aflat la dispoziţia premierului.
Banii vor merge la parlamentarii PDL, UDMR şi cei ai minorităţilor, dar premierul este dispus să ofere suma respectivă şi senatorilor şi deputaţilor Opoziţiei, cu condiţia să îşi dea votul la buget.

Negocieri cu organizaţiile PDL

Premierul are de ce să fie îngrijorat, pentru că propriii parlamentari sunt foarte nemulţumiţi de bugetul pe 2010.

Tocmai de aceea, Boc a început de duminică seara consultările cu organizaţiile. Fiecare şef de filială şi parlamentarii care ţin de organizaţie au primit şansa să vină în faţa premierului şi să ceară bani, "pentru proiecte". Consultările lui Boc cu organizaţiile pedeliste se vor încheia marţi seara, după ce fiecare filială îşi va fi exprimat doleanţele.

"Ne decredibilizăm continuu"

Luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional, Boc a înfruntat din nou nemulţumirile colegilor de partid, legate în special de decizia de reducere a concediului maternal. Sulfina Barbu şi Raluca Turcan i-au spus, pe rând, că această măsură se va întoarce împotriva partidului, care trebuie să explice de ce taie doar dintr-o parte, dar permite salarii mari în companiile de stat.

"Ne decredibilizăm continuu. Am rămas cu salarii mari în companii, cu prime la guvern, dar reducem perioada de acordare a indemnizaţiei pentru mame, fără să creăm programe naţionale de construcţie de creşe sau să dăm facilităţi pentru angajarea de bone", a spus Turcan, conform unor surse din BPN. Adriean Videanu s-a simţit dator să ia apărarea salariaţilor din marile companii de stat, spunând că şi lor li s-a tăiat din salariu, iar Boc a ridicat din umeri, cu o replică pe care repetat-o la fiecare reproş: "Nu sunt bani".

Premierul are la dispoziţie o săptămână să ajusteze bugetul în funcţie de dorinţele parlamentarilor PDL. Lunea viitoare guvernul se va reuni să-l adopte, urmând ca marţi să fie depus la Parlament şi aprobat până pe 21 decembrie.

Concediu maternal tăiat. 500 de lei "recompensă" pentru mame

Tăierea unui an din perioada în care statul oferă mamelor indemnizaţia pentru creşterea copiilor va fi compensată de guvern printr-un ajutor lunar de 500 de lei acordat după 12 luni celor care se întorc în câmpul muncii. Conform planului guvernului anunţat luni, mamele care îşi vor relua serviciul după 12 luni de concediu maternal vor primi respectiva indemnizaţie timp de încă un an, ministrul Muncii, Ioan Botiş, fiind mandatat, luni, de PDL să pună în practică respectiva idee. "Am considerat că, în momentul de faţă, femeile care au curajul să-şi asume responsabilitatea naşterii unui copil pe timp de criză, dar care au totuşi servicii bune şi doresc să se întoarcă la muncă să fie încurajate. Bineînţeles, mamele care au un salariu mai mare, oricum nu stau în acest ajutor", a anunţat vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, la finalul şedinţei biroului permanent al partidului, precizând că suma de 500 de lei va fi un plafon fix, indiferent de salariul încasat.

1 vasile la 29.11.2010 19:19 despre DACA S EVOR VINDE

INALTA TRADARE NATIONALA ACUM AU BANII DE MITA
STIAM SI EU de mult o crescut mita la parlament . CUMPARA PARLAMENTUL cine se lasa vandut va pierde pe vecie vrem lista lor.Nu va mai pupa parlament
SRI SI DNA CE FACE ??????????????? DE ASTA PLECAM DIN ROMANIA

2 IOAN la 29.11.2010 19:26 despre guvernul pdl sau guvernul rominiei

si pedepsesti rominii ca nu au votat pdl si nu dai in trei sferturi din tara de dragul parlamentarilor pdl? daca era invers faceai gaura in cer???

3 Mitica la 29.11.2010 19:40 despre boc loveste in viitorul nostru

copiii nostri nu reprezinta viitorul? Reducerea de fonduri trebuie facute la functionarimea supradimensionata .Unii cu salarii exagerat de mari pt Romania.

4 Bula la 29.11.2010 19:43 despre chelbosi

De 8 martie vine Emil Boc cu un buchet imens de trandafiri la Traian Basescu:
- Dom' Presedinte, sa traiti, la multi ani, pentru dv. cel mai mare buchet de 8 martie !!!
- Baa, tampituleeeee! Ai innebunit? Pai de 8 martie se dau flori la femei si ...ce, eu am chelie de femeie?
- Nu, dom' Presedinte, ... da' sunteti totusi cea mai mareCURVAdin
Romania !