Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Scrisoare deschisa adresata ministrului Botis
Scrisoare deschisa adresata ministrului Botis
Data 11/12/2010 22:22  Autor admin  Accesari 793  Limba Global

www.cotidianul.ro/131679-Cristina-Pocora-Scrisoare-deschisa-adresata-ministrului-Botis

Sâmbãtã, 11 decembrie 2010

 

Forumistul de serviciu

Cristina Pocora: Scrisoare deschisă adresată ministrului BotişDomnule ministru,

 

Ştirile din mass-media ne-au dezvăluit că o serie de viitoare mămici aleg sa ceară medicului provocarea naşterii înainte de termen, pentru a nu intra sub prevederile noilor reglementari privind drepturile financiare micşorate care se acordă pentru concediul privind creşterea copilului.

 

Domnule ministru, ceea ce se întâmplă este o crima! O crimă împotriva acestor mame şi acestor copii! Iar dumneavoastră, alături de colegii de partid şi de coaliţie, sunteţi unul dintre călăi! Chiar nu aveţi nici un dram de conştiinţă? Pentru că, probabil ştiţi, deoarece şi dumneavoastră sunteţi părinte, o astfel de intervenţie este una cu risc crescut. Care poate avea consecinţe grave asupra mamei sau a copilului, pe termen scurt sau lung. Cine va fi vinovatul moral dacă în numele unor economii nesemnificative la bugetul de stat mai multe suflete vor fi mutilate pe viaţa?

 

Dacă pe vremea lui Ceauşescu am avut o generaţie întreagă numită "decreţei", astăzi cum ar trebui să se numească copiii născuţi forţat înainte de 1 ianuarie 2011? Din disperarea părinţilor de a nu li se amputa banii, şi aşa insuficienţi, pe care îi vor primi pentru creşterea copilului? Vă las pe dumneavoastră să găsiţi un nume, sunt convinsă că cinismul de care daţi dovadă vă va fi o sursa importantă de inspiraţie. Dar dacă preşedintele dumneavoastră Traian Băsescu a găsit de cuviinţă să ridiculizeze public ceea ce e mai sfânt pe lumea asta, mamele cu copii, atunci, domnule Botiş, la ce ne putem aştepta din partea dumneavoastră?

 

Poate ne surprindeţi şi, într-un moment de luciditate şi de trezire a conştiinţei, veţi realiza că noua lege , dacă tot e obligatoriu să o daţi, ar trebui să intre în vigoare de la 1 octombrie 2012. Numai aşa tinerele familii, femeile, vor putea decide, în cunoştinţă de cauză, dacă îşi pot asuma responsabilitatea aducerii pe lume a unui copil. Oricare alt termen, mai mic de un an de zile, ne va aduce în aceeaşi situaţie disperată în care ne aflăm astăzi.

 

Stimate domnule Botiş,

 

Prin ironia sorţii, astăzi deţineţi puterea. Puterea de a decide, printr-o simplă semnătură, destinul unor oameni. Mâine însă veţi redeveni un simplu muritor. Gândiţi-vă la acest lucru. şi dacă doar executaţi nişte ordine venite de sus, fiind doar o marionetă în fruntea unui minister, poate nu e prea târziu să daţi dovadă de demnitate şi să vă daţi demisia de onoare. Dacă sunteţi capabil de aşa ceva, desigur!

Sursa: http://blog.cristinapocora.ro/

 

 

Nu este nici un comentariu.