Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Pensiile militarilor de la Justitie nu pot fi recalculate
Pensiile militarilor de la Justitie nu pot fi recalculate
Data 31/01/2011 15:53  Autor admin  Accesari 732  Limba Global

www.ziare.com/pensii/pensii-militare/pensii-militarilor-de-la-justitie-nu-pot-fi-recalculate-documentele-necesare-clasificate-1071574
Joi, 27 Ianuarie 2011

Pensiile militarilor de la Justitie nu pot fi recalculate: Documentele necesare, clasificate

Pensiile militare ale fostilor angajati de la Serviciul Independent de Protectie si Anticoruptie din Ministerul Justitiei (UM 04761) nu pot fi recalculate pe baza adeverintelor de venit, din cauza ca documentele necesare emiterii acestora sunt clasificate.

Datele Ministerului Justitiei arata ca documentele care au stat la baza adeverintelor de venit necesare pentru recalcularea pensiilor acestor categorii de pensionari militari se afla in arhivele fostei Directii Generale de Protectie Anticoruptie.

Respectiva institutie din subordinea Ministerului in cauza a fost desfiintata prin Hotararea de Guvern 127, de pe 8 mai 2006, informeaza Mediafax.

Intreaga arhiva si documentele aflate in lucru la momentul respectiv in institutie urmau sa fie inventariate si preluate, pana la 30 iunie 2006, de catre o comisie de specialitate. Ulterior, aceste documente urmau sa fie transmise Arhivelor Nationale si institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Deoarece respectivele documente nu au fost inventariate in totalitate in termenul prevazut, arhiva a fost sigilata si se afla in prezent in acelasi stadiu.

Mai mult, documentele respective sunt clasificate, ceea ce inseamna ca ele nu pot fi puse la dispozitia celor interesati decat dupa declasificarea lor prin Hotarare de Guvern.