Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Basescu ne-a prezentat un program care va finaliza distrugerea statului social
Basescu ne-a prezentat un program care va finaliza distrugerea statului social
Data 02/02/2011 11:05  Autor admin  Accesari 590  Limba Global

www.revistaperformanta.ro/2011/01/03/corina-cretu-basescu-ne-a-prezentat-program-care-va-finaliza-distrugerea-statului-social
Luni, 3 ianuarie 2011

Corina Creţu: Băsescu ne-a prezentat un program care va finaliza distrugerea statului social.

”Cred că Traian Băsescu şi Emil Boc ar trebui să aplice un principiu din medicină: dacă nu poţi face bine, măcar nu face rău. Din păcate, toate măsurile luate de guvernanţi în ultimii doi ani au făcut mult rău economiei şi societăţii, în ansamblul lor. Iar măsurile anunţate pentru acest an vor fi în aceeaşi logică, a răului.

Ni se spune că este un rău necesar, că e firesc ca înainte de a ne fi bine, să ne fie rău. Eu nu cred în logica asta, nu este una firească. Sigur, cu ea poţi să-ţi acoperi incompetenţa sau nepăsarea, dar nu poţi spune că, făcând, faci, de fapt, bine.

Am fost neplăcut surprinsă de faptul că „mesajul” pentru ţară al preşedintelui Băsescu a fost unul improvizat, transmis de pe o pistă de schi, între două plimbări cu snowmobilul. Este o formă evidentă de dispreţ faţă de o întreagă naţiune. Un şef de stat trebuie să respecte nişte obligaţii, iar mesajul de anul nou are solemnitatea lui, nu poţi să-l strecori între ciorba de potroace de după chef şi ţuica fiartă care pregăteşte următorul chef. Da, trebuie să fii într-un decor solemn, cu steagul ţării tale, cel al UE şi cel al NATO drept fundal. Nu cu sticla de şampanie în mână, printre petrecăreţi, într-o piaţă oarecare. Poate ia exemplu de la Nicolas Sarkozy, şi, cine ştie, înţelege cu această ocazie de ce l-a respins cu gesturi care aminteau de alungarea unei muşte sâcâitoare.

Asta nu înseamnă că ce a spus ieri Traian Băsescu, călare pe snowmobil, nu trebuie luat în seamă, cu atât mai mult cu cât ne-a prezentat un program care va finaliza distrugerea statului social. Acest program catastrofal este unul care contravine grav intereselor cetăţenilor români şi este ilegitim, pentru că nu are girul lor. Nu asta a promis în campania electorală, nu pentru un astfel de program a primit votul de învestitură guvernul Boc.”

corinacretu.wordpress.com