Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Pentru ICA Ghimbav falimentul vine in 2011
Pentru ICA Ghimbav falimentul vine in 2011
Data 02/02/2011 11:25  Autor admin  Accesari 888  Limba Global

www.brasovulazi.ro/prin-brasov/pentru-ica-ghimbav-falimentul-vine-in-2011.html

Joi, 09 Decembrie 2010

Pentru ICA Ghimbav falimentul vine in 2011

Chiar daca Adriean Videanu detine pachetul majoritar al ICA Ghimbav, nu inseamna ca aceasta va fi salvata de la faliment. Exista oare interese ca aceasta fabrica sa nu mai functioneze? Tu ce crezi ?

Procesul în care se judecă falimentul companiei Construcţii Aeronautice Ghimbav a primit un nou termen, pe 24 februarie 2011, se arată într-o informare adresată pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Regia Autonomă Autoritatea Aeronautică Română a solicitat, în luna octombrie, intrarea în faliment a companiei Construcţii Aeronautice Ghimbav.

Directorul general al companiei, Traian Tomescu, declara în urmă cu o lună că falimentul a fost solicitat după ce Autoritatea Aeronautică dublase o creanţă, valoarea iniţială a acesteia fiind de 135.000 de lei. Acum pare resemnat şi spune că „încercăm să renegociem debitul acumulat pe mai multe luni, astfel încât până în luna februarie să se retragă această cerere”.

El a spus că îi este foarte greu să plătească aceste datorii din moment ce are conturile blocate pentru achitarea salariilor compensatorii pentru foştii angajaţi care au fost disponibilizaţi în 2009. „Acum ne luptăm să supravieţuim de la o lună la alta”, a mai spus Tomescu.

Interesant este că firma se află în administrare specială încă din august 2009, în urma unui ordin semnat de ministrul Economiei, Adriean Videanu, care conducea ministerul care deţine pachetul majoritar de acţiuni al firmei din Ghimbav.