Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Iliescu, diversionistul si batele lui Hossu
Iliescu, diversionistul si batele lui Hossu
Data 20/02/2011 12:32  Autor admin  Accesari 617  Limba Global

Vineri, 18 februarie 2011

Iliescu, diversionistul si batele lui Hossu

Autor: MARIA PETRASCU

In ce lume traim? In cea pe care o avem. In cea pe care ne-o facem. In cea care, desi e urata, peticita, murdara, stramta si veche nu vrem sa o schimbam pe una noua si mai acatari. In acesta lume deci, in care traim prost si respiram tot mai greu, iata, inca incapem toti.

Incape si onorificul Ion Iliescu, cel care vrea sa iasa din politica, asa cum a spus chiar el, cu picioarele inainte, desi demult ar fi trebuit sa se dea deoparte si sa se impace cumva cu Dumnezeu caruia, intr-o zi, tot ii va da seama pentru multele si marile lui pacate, unele insemnate cu sange nevinovat, care, cum vedeti, nu-i chircesc deloc constiinta.

Dimpotriva, inca mai iese public, cat o mai putea, si da sentinte de tot felul. Nici nu e de mirare, ca din sentinte s-a ridicat pe valul rosu cu care a mai sufocat odata Romania de nu ne mai revenim nici dupa douazeci si unu de ani de… democratie. Asta e Iliescu! Da sentinte! Unele ne-au costat al naibii de mult insa. Pe noi, nu pe el.

Alaturarea e una intamplatoare, asa s-a nimerit, sa zica Iliescu de “diversionistul“ Basescu in acelasi timp in care sindicalistul Hosu, de la Alfa, tipa azi, in microfoanele televiziunilor ca lumea trebuie sa iasa in strada cu pietre si bate si sa-i casapeasca pe guvernanti ca ei sunt vinovati de saracia din tara. El nu, ca el, care lupta pentru cauza sindicala din ’90 incoace, ca si altii “ortaci’de-ai lui, de s-a dus naibii industria romaneasca cu clasa ei muncitoare cu tot, e lipit pamantului cu cele 10 hectare pe care le detine in comuna Milaj, cu un amarat de apartament de 86 de metri patrati si cu necajitele alea de depozite bancare, de 29.000, si, respectiv, 12.500 de euro, precum si cu cei 5.600 de euro pe care ii are in contul sau curent.

Doua tipuri de instigare la violenta: una rafinata, studiata, disimulata, scoasa fin, cu penseta, din meandrele concretului, cealalta directa si brutala, ca un upercut mortal pe obrazul democratiei.

Si un adevar care, iata, nu ne va naste din nou ci ne va intoarce, fatal, de unde am plecat cu 21 de ani in urma, la piatra si la bata!

Taguri Hossu