Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Liderul Cartel Alfa Harghita, acuzat de sindicalisti ca le-a pretins mita
Liderul Cartel Alfa Harghita, acuzat de sindicalisti ca le-a pretins mita
Data 17/04/2011 01:51  Autor admin  Accesari 621  Limba Global


www.ziare.com/stiri/sindicat/liderul-cartel-alfa-harghita-acuzat-de-sindicalisti-ca-le-a-pretins-mita-1077252
Miercuri, 23 Februarie 2011

Liderul Cartel Alfa Harghita, acuzat de sindicalisti ca le-a pretins mita

Mai multi sindicalisti afiliati Cartel Alfa Harghita il acuza pe liderul local al confederatiei, Sorin Badea, ca le-a cerut bani cu titlul de sponsorizare pentru a putea participa la negocieri sau pentru a permite altor sindicalisti sa candideze la anumite functii.


In total, Badea este acuzat de liderii a 11 sindicate din judet ca acesta a pretins si a luat mita, ca a facut trafic de influenta si ca nu apara interesele sindicalistilor.


"Noua ne-a impus sa-i dam 10 milioane de lei ca participa la negocieri, unui coleg i-a luat 2 milioane de lei si a zis ca a facut cursuri sindicale cu el. Ne-a zis ca negocierile pot dura si un an, cu toate ca in lege scrie clar ca mai mult de 60 de zile nu pot sa dureze", a declarat la Realitatea Tv Stefan Fincu, lider sindicatul transportatorilor Waberer Harghita.


Vicepresedintele Cartel Alfa Harghita, Kos Ibolya, a declarat si ea ca i s-au cerut bani pentru a putea candida la o functie in Biroul Executiv al filialei sindicale.


"M-a amenintat ca, daca nu platesc niste sponsorizari, nu o sa am acces sa candidez la functiile din Biroului Executiv al filialei. Zice el ca nu sunt de ajuns fondurile pe care le primeste de la Cartel Alfa si pentru activitatile lui, ca are nevoie de mai multi bani", a spus ea.


Sorin Badea a declarat insa pentru Realitatea Tv ca acuzatiile care i se aduc sunt minciuni si ca pentru banii primiti s-ar fi eliberat chitante si ca, mai mult, acest lucru s-ar fi facut in prezenta unor avocati ai sindicalistilor.


"Toate sunt minciuni. Vizavi de faptul ca am luat bani, nu am luat eu. A fost comisia de cenzura, au facut verificari, toti banii care s-au incasat pe au fost pe facturi, pe chitante. Toi banii s-au incasat in prezenta avocatilor Waberer si nu cred ca ar fi indraznit sa imi spuna mie de mita sau alte chestiuni", a declarat Badea la postul mentionbat.


Peste 2.500 de sindicalisti au amenintat ca vor parasi filiala Cartel Alfa daca Sorin Badea nu se va retrage de la conducerea locala a confederatiei.

Sursa: NewsIn

Nu este nici un comentariu.