Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2001 > Banii n-au sters lacrimile
Banii n-au sters lacrimile
Data 21/10/2010 18:49  Autor admin  Accesari 713  Limba Global

Joi, 9 august 2001

Grupuri mari de oameni s-au adunat spre pranz pentru a-si lua ramas bun de la doi colegi: unul a plecat spre Vaslui, iar altul spre Teleorman. Cate sase minori, imbracati in salopete nou-noute, cu casti si lampase, au insotit cortegiile pe post de garzi de onoare.

Ultima tragedie care a lovit Valea Jiului le-a amintit minerilor de toate necazurile: conditii ucigatoare de munca, salarii prea mici pentru familii atat de mari ca ale lor, sindicate care nu-si apara decat propriile afaceri si directori corupti. Unul dintre supravietuitorii exploziei de marti, in varsta de 30 de ani, a spus ca nu se va mai intoarce niciodata in locul in care si-a vazut moartea cu ochii. Dar, cu toate ororile pe care le vad, tinerii din Vale ar da orice sa ajunga in subteran. Copiii nostri sunt disperati ca nu au unde sa lucreze. Si cand se vor ridica ei, mineriadele vor parea o joaca", spunea un sef de echipa de la Vulcan.

Ieri, la ora 16,20, ultimul miner omorat de mina Vulcan, a fost scos la suprafata. Pop Marin Catalin avea 30 de ani si doi copii. Astazi, ceilalti 13 camarazi ai sai vor fi inmormantati in pamantul in care si-au ingropat viata.