Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2005 > Macovei, supusa presiunilor grupurilor de interese
Macovei, supusa presiunilor grupurilor de interese
Data 16/05/2011 02:49  Autor admin  Accesari 1066  Limba Global

www.mytex.ro/expres/macovei-supusa-presiunilor-grupurilor-de-interese_132893.php

Luni, 29 august 2005

 

Macovei, supusa presiunilor grupurilor de interese

 

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat ca asupra ei s-ar exercita presiuni mediatice si presiuni ale unor grupuri de interese reflectate in presa. Intrebata daca asupra ei s-ar fi exercitat presiuni, Macovei a negat initial ca ar fi fost supusa la presiuni din partea colegilor de Guvern sau de coalitie. „Daca vorbim de presiuni mediatice si presiuni de grupuri de interese reflectate in presa, sigur”, a adaugat Macovei. Declaratia ministrului Justitiei a fost facuta insa intr-un cadru neprotocolar, la o terasa, dupa ce a participat la lucrarile Scolii de vara a tinerilor democrati, care se desfasoara la Navodari. Ea se referea la o intrebare de la lucrari, unde presa nu a avut acces.


Atac la consilier

Presa centrala a relatat, la inceputul saptamanii, ca un fost agent sub acoperire sustine ca fostii lui colegi au furat sase kilograme de cocaina pe care el le-ar fi adus in tara, iar ca procurorul care a instrumentat dosarul, Flavius Craznic, actual consilier al ministrului Justitiei, ar fi pastrat tacerea in aceasta privinta.

Miercuri, inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au inceput verificarile in cazul informatiilor de presa legate de rolul procurorului Flavius Craznic in actiunea referitoare la transportul de cocaina din Venezuela, droguri pe care si le-ar fi insusit trei politisti antidrog. Flavius Craznic, consilier al ministrului Justitiei, face, pentru a doua oara, obiectul unor verificari ale Inspectiei judiciare a CSM, dupa cea privind modul in care s-a realizat ancheta in cazul Ion Alexandru Tiriac.

Flavius Craznic a respins acuzatiile, sustinand ca ancheta Parchetului in acest caz si autoritatile straine au infirmat toate declaratiile agentului sub acoperire si a cerut CSM sa-i apere reputatia.


Problema grupurilor de interese

Problema presiunii exercitate de grupuri de interese asupra unor membri ai Guvernului a declansat un schimb de replici dur intre presedinte si premier. La inceputul lunii august seful statului, Traian Basescu, avertiza, prin purtatorul sau de cuvant, ca membrii guvernului sunt supusi presiunilor unor grupuri de interese si a cerut membrilor executivului sa actioneze in conformitate cu programul de guvernare si nu cu interesele acestor grupuri.

Premierul a cerut verificari la SIE si SRI, dupa care a comunicat ca nu exista nici un motiv de ingrijorare. Presedintele a revenit detaliat. „E timpul sa iesim din minciuna”, a spus Traian Basescu. Insa Calin Popescu Tariceanu si-a mentinut punctul de vedere.

Taguri Mafia
Nu este nici un comentariu.