Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2001 > Cine sunt preferatii Cabinetului Nastase
Cine sunt preferatii Cabinetului Nastase
Data 21/10/2010 18:52  Autor admin  Accesari 740  Limba Global

Marti, 26 iunie 2001

Cine sunt preferatii Cabinetului Nastase

Freddy Robinson, actionar si administrator la Dacia Felix" - detinatorul unui imperiu de jocuri de noroc

Marius DRÅGHICI

Ziarul Adevarul a dezvaluit recent modul in care Guvernul Nastase a inteles sa scoata din faliment banca Dacia Felix, facand ferfenita procedura de lichidare printr-o ordonanta de urgenta. Beneficiarii masurii guvernamentale sunt actionarii unei firmulite de garsoniera" din Olanda, Kolal BV Amsterdam, care n-a depus o declaratie financiara de 2 ani si care, in prezent, are zero angajati. Cu toate acestea, Kolal BV a primit privilegiul de a deveni actionar la Dacia Felix, pe cai ocolite, si de a recupera banii statului roman din conturile aflate in strainatate. Totul contra sumei de 22,5 milioane dolari, cu care a cumparat datoriile BDF catre stat in valoare de 45 milioane dolari. Guvernul nu a verificat bonitatea firmei Kolal BV si a ignorat raportul lichidatorului, care aducea acuzatii grave actionarilor bancii.

Unul dintre actionarii firmei si administrator la banca Dacia Felix este Freddy Robinson, exponent al mai multor grupuri de firme implicate in jocuri de noroc. Domnia sa controleaza sau detine actiuni la societati al caror obiect principal de activitate il constituie invartitul milioanelor de dolari. Mai concret, prin intermediul firmei Miloumor, in care detine actiuni in proportii substantiale, actionarul BDF conduce doua cazinouri in Grecia, unul in Republica Moldova, la Chisinau, un altul fiind in deschidere pe Internet. Potrivit unor relatari din presa internationala, ultima investitie, cea de pe Internet, se ridica la fabuloasa suma de 6 milioane dolari. Actionarii cazinoului virtual spera sa-si recupereze inzecit banii din jocurile de noroc, estimand un profit de 100 milioane de dolari, in 2003. Intre imperiul jocurilor de noroc al lui Freddy Robinson si domeniul bancar, banul pare sa fie singura legatura.