Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2007 > Berceanu, bantuit de Frankenstein
Berceanu, bantuit de Frankenstein
Data 04/06/2011 13:54  Autor admin  Accesari 679  Limba Global

www.ziare.com/radu-berceanu/ministrul-transporturilor/berceanu-bantuit-de-frankenstein-75034

Luni, 19 martie 2007

Berceanu, bantuit de Frankenstein

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a atacat, luni, in termeni extremi de duri pe premierul Calin Popescu Tariceanu, referindu-se la controalele din ultimul timp care se fac in ministerul pe care il conduce. Berceanu a declarat la finalul sedintei Biroului Permanent National (BPN) al Partidului Democrat, ca metodele folosite de premier sunt arhicunoscute si a lasat sa se inteleaga ca acestea erau folosite pe vremea guvernarii PSD.

"Eu stiu foarte bine ale cui sunt aceste metode. Am discutat si noi acum vreo cativa ani buni cu Tal Silberstein (consilier al premierului - n.red.). Stim cam ce stil are si toate aceste chestiuni sunt de provenienta Sielbertein - Frankenstein (Finkelstein - tot consilier al premierului - n.r.) ", a afirmat ministrul. Precizam ca cei doi, Silberstein si Finkelstein, sunt fostii consilieri ai ex-premierului Adrian Nastase si acum il consiliaza pe Tariceanu, din momentul in care Dan Andronic a fost cooptat in echipa de sfatuitori ai premierului in exercitiu.

"Daca crede cineva ca eu unul sunt dispus ca prim-ministru al guvernului Romaniei sa fie acest cuplu si Calin Popescu Tariceanu sa fie numai purtatorul de partitura stabilit de acest cuplu, se inseala. Eu ii cer primului-ministru, daca mai vrea sa fie prim-ministru, sa fie el prim-ministru si sa nu fie interpretul jalnic al unei partituri scrise de acesti doi mari strategi politici. Am vazut ce au facut cu PSD-ul, stim cu ce metode lucreaza si nu accept ca acest cuplu sa fie primul-ministru al Romaniei", a mai spus Berceanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, de la inceputul lunii ianuarie in institutia pe care o conduce au inceput o serie de verificari ale Corpului de control al premierului, pe care le considera mai mult ca pe niste hartuieli. "Unul pe substantele cu gripa aviara, altul pe atribuirea contractului de autostrada, acum se pregateste un al treilea mega-control, pe toate societatile comerciale pe ultimii doi ani, de la Ministerul de Finante, e ordinul in pregatire pentru a se face acest control.

Contractul de atribuire a autostrazii a fost dat in luna august si pana in luna ianuarie, Corpul de control nu a avut nimic de controlat, iar cei care au participat la acea licitatie niciunul nu a avut nicio contestatie de facut. Brusc, Corpul de control s-a interesat de aceste lucruri. Gripa aviara a fost mai mult de presa scoasa la iveala, probabil pe buna dreptate. (...) Se controleaza pe ei insisi, ca ei erau in guvern atunci cand au decis sa stropeasca rotile masinilor", a precizat ministrul democrat.

Radu Berceanu a mai spus ca va transmite ministerului condus de liberalul Sebastian Vladescu lista cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP) in consiliile de administratie ale societatilor comerciale care tin de Ministerul Transporturilor, "ca, eventual daca gasesc niste nereguli financiare, sa ii dea pe mana justitiei". El a sustinut ca toti cenzorii acestor societati comerciale sunt reprezentantii MFP.