Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Primul portal al sindicatelor, lansat la Brasov
Primul portal al sindicatelor, lansat la Brasov
Data 10/06/2011 00:11  Autor admin  Accesari 802  Limba Global

www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=95418
Marti, 16 Noiembrie 2010

Primul portal al sindicatelor, lansat la Brasov

Autor: » Mihaela GRĂDINARU

www.portalul sindical.ro lansat, ieri, la Braşov, este un proiect unic în ţară, şi chiar în Europa. Portalul îşi propune să fie o platformă de informare şi comunicare, destinată a deveni principala interfaţă pe Internet pentru accesarea site-urilor sindicale, naţionale şi internaţionale, precum şi ale asociaţiilor patronale şi ale instituţiilor statului din domeniul sicial şi de interes sindical. Portalul Sindical este o creaţie independentă, destinată a deveni principala interfaţă pe Internet pentru accesarea site-urilor sindicale, naţionale şi internaţionale, precum şi ale asociaţiilor patronale şi ale instituţiilor statului din domeniul social şi de interes sindical. Gheorghe Iosif, creatorul portalului, spune că are ideea acestui proiect a apărut acum de zece ani, însă nu a pus-o în practică deoarece atunci existau prea puţine confederaţii sindicale. „Ideea portalului mi-a venit acum zece ani, cînd încă mai eram sindicalist. Portalul conţine paginile de internet ale tuturor sindicatelor din România şi va permite conexiunea între federaţiile din România. Deocamdată, portalul va funcţiona de probă, pentru şase luni, pentru a vedea cum se adaptează nevoilor utilizatorilor.Vrem, de asemenea, să refacem prin mărturii şi documente, istoria sindicală şi, de ce nu, şi istoria jafului din aceste două decenii de după revoluţie. Portalul are şi deschidere către viitor, existînd posibilitatea de a intra în legătură cu federaţii sindicale din lume. Sau cu ministerele Muncii din străinătate, o legătură utilă în special românilor care muncesc în străinătate şi care pot astfel să contacteze autoritatea din ţara în care lucrează“, explică Gheorghe Iosif, coordonatorul acestui proiect.

Portalul le dă şansa sindicaliştilor să afle ultimele noutăţi din domneniul sindicatelor, să îşi găsească vechi colegi cu care n-au mai ţinut legătura sau să discute pe diverse teme de interes în cadrul secţiunii de Forum, special organizată în acest sens. „Portalul nu e neapărat o provocare, dar caracterul lui e unul comunicativ, iar în 6-12 luni sperăm să îi dăm o formă de cursă lungă. Portalul Sindical este o interfaţă web destinată facilitării schimbului de informaţii între structurile sindicale, un mediu deschis atît exprimării societăţii civile în domeniu social cît şi conservarii unor date de importanţă istorică privind evoluţiile mişcărilor sindicale în diferite perioade istorice, în special a celor care au marcat şi influenţat societatea românească, fiind semnificative atît în context naţional cît şi internaţional“, a mai spus Iosif.