Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Sindicatele şi puterea
Data 14/06/2011 18:07  Autor admin  Accesari 613  Limba Global

Vineri, 28 mai 2010

Sindicatele şi puterea

De ceva timp o suspectam pe doamna Mara este în cârdăşie cu Scripcaru, iar non-combatul din ultima vreme mi-au sporit îndoielile. Asta până am primit la şcoală acest tabel, pe care trebuia să ne exprimăm opţiunile legate de grevă. Nimic nelalocul lui până acum, dar dacă citiţi în josul paginii veţi observa un Anunţ, citiţi-l cu atenţie.
Acest anunţ apare pentru prima dată pe un astfel de tabel de când semnez eu asemenea tabele, adică de vreo 14 ani. Ce scrie acolo? Că pe perioada grevei nu mi se plăteşte salariul asta ştiam şi ştia orice profesor şi orice salariat care face grevă. Dar de ce trebuie să mi se sublinieze acest lucru, mai ales de către sindicat? Din câte ştiam eu sindicatul trebuia să ne susţină nu să ne ameninţe, în mod subtil, că dacă facem grevă nu o să ne luăm salariile.

De ce v-aţi gândit că este cazul să ne ameninţai cu acest lucru doamnă veşnic lideră de sindicat Mara? Pentru că aţi bătut palma cu Scripcaru, să dea acesta bine în faţa superiorilor de la Bucureşti?

Cu toate acestea majoritatea colegilor au semnat pentru grevă, dar au dat înapoi în faţa unei alte forme de presiune, anume ieri pe 27.05 au fost somaţi de către directori să dea în scris o declaraţie pe proprie răspundere cum că fac grevă. Acesta este şi motivul pentru care majoritatea s-au tăiat de pe listă după ce înainte se declaraseră pentru grevă. Le-am promis colegilor că acopăr tabelul cu numele lor, ceea ce am şi făcut, iar de declaraţia pe proprie răspundere, pe care am refuzat să o dau, nu am făcut rost, nici măcar nu ştiu dacă era una tipizată sau scriau toţi după dictare.

Este inadmisibil modul în care unii lideri de sindicat înţeleg să-şi facă treaba, sau mai bine zis să nu-şi facă treaba. Oare nu ar fi trebuit ca doamna Mara să fie port stindardul luptei sociale din Brasov, să o vedem pe toate posturile de televiziune îndemnând la grevă generală, să treacă prin fiecare şcoală şi să încerce să-i convingă pe nehotărâţi? Nu s-a întâmplat aşa, de ce oare?

Comentarii:

pe
mai 28, 2010 la 5:58 pm muresanalinSi daca fac greva ce? Se rezolva ceva?Eu nu cred,Boc poate pleaca…sa si plece.Dar Basescu Traian a fost ales democratic,acuma si el la randul lui democratic,avand majoritate peste tot cu partidul lui,face ce vrea.NU?
Care este problema.

Eu chiar nu mai pot cu Base cu Udrea, Boc si smecherasi astia,chiar nu stiu ce sa mai fac.Dar cand vezi ca 5 milioane de romani l-au votat pe marinar…iti vine sa te dai cu capul de toti pereti.

pe mai 29, 2010 la 7:12 am alinbeta

Nu se va obţine niciodată nimic dacă nu vei cere, iar singurul mod în care poţi cere în acest moment sunt mişcările de protest. Nu cred că trebuie să aşteptăm până la viitoarele alegeri ca să dăm acestui guvern şi preşedinte un vot de neîncredere. Guvernele de la sine putere nu vor face niciodată nimic pentru oameni dacă oamenii nu le vor cere. Dacă nu-i mai suporţi pe portocalii fă ceva, solidarizează-te cu cei pe care îi nedreptăţeşte actuala putere. Chiar dacă pare că nu este lupta ta, te înşeli, deoarece o nedreptate se propagă către toată lumea.

pe mai 29, 2010 la 11:18 am raduu
t
anti aceasta..trancaneste degeaba, e ca? Sa se puna in locul salariatilor care chiar nu au bani.
Pe ea o doare-n palarie , dar o sa vada cum o sa ajunga sa fie ca oamenii aceia care ies in strada.
Si-a cumparat bunicamea , la tara, 2 porci..si ma gandeam sa-i botez Base si Boc..dupa care mi-am dat seama ca jignesc porcii.
O zi faina !

pe mai 31, 2010 la 8:05 am | Răspunde Cum sa-ti bati joc de o greva generala! Sau cum sa-ti bati joc de tine | Metropola-Brasov.ro

[...] Cu aceasta inventie inventata de tine doresti sa ascunzi PRESIUNILE EFECTUATE DE TINE LA ADRESA PROFESORILOR! Ce presiuni? Una din ele o reprezinta foile cu semnaturi pe greva pe care erau scrise, pentru prima [...]
pe
iunie 1, 2010 la 5:27 pm

Andrei

Ceea ce s-a intamplat in aceste doua zile,respectiv,luni si marti,vi-sa parut a fi o greva generala?Din ce am vazut pe la televizor parca nu a fost asa.In Bucuresti cei de la Metrorex(compania cu metrourile ) au facut greva,iar cei de la RAT Bucuresti si-au vazut de program.Oare au facut bani mai multi azi?Oricum … parca era vorba de “solidaritate” in toata chestiunea asta,asa cred ca nu se va face cu adevarat o greva generala,o greva care sa puna mai multe semne de intrebare conducatorilor.Tind sa cred ca totusi nu e criza,o duce bine lumea daca nu iese in strada sa isi ceara drepturile.

pe iunie 2, 2010 la 7:19 pm

Ioana
Andrei ai sa vezi solidaritate in tara asta doar in momentul in care se face o greva generala(tot poporul) inclusiv cu cei cu milioanele de euro in banca si cu cei cu 1leu in buzunar.Dar cum natura l-a inzestrat pe roman sa fie prost nu vei avea cum sa vezi solidaritate.Oricum cuvantul suna frumos,nu?Aaaa si sa nu exageram exista solidaritate intre oameni in tara asta:intre cei care impart banii munciti cu multa truda de fiecare roman,intre HOTII tarii.

pe iunie 2, 2010 la 7:29 pm
Andrei
Ioana?Ala cu milioanele de euro in cont de ce sa iasa el in strada?:)) el sta numa in masina,nu sta in picioare sa protesteze ,nu cred ca ii pasa prea mult.Dar sunt mai multi oameni fara milioane de euro decat cu … deci?