Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Parlamentarii PDL, UDMR si UNPR nu au oprit Genocidul Social
Parlamentarii PDL, UDMR si UNPR nu au oprit Genocidul Social
Data 15/06/2011 18:28  Autor admin  Accesari 923  Limba Global

http://metropola-brasov.ro/2010/06/15/parlamentul-nu-a-oprit-genocidul-social
Marti, 15 iunie 2010

Brasov: Parlamentarii PDL, UDMR si UNPR nu au oprit Genocidul Social!

Written by Dan

Parlamentul a aprobat taierea salariilor si a pensiilor ducand in pragul nebuniei sute de mii de pensionari. 8 voturi au mai trebuit pentru Opozitie pentru a stopa Genocidul Social.

7parlamentari au votat pentru Genocidul social:

senatorii PDL Florin Staicu si Marian Rasaliu

deputatii PDL Gheorghe Ialomiteanu, Gabriel Andronache, Florin Postolachi

deputata UDMR Liliana Farkas

si deputatul UNPR Tita Gabriel

Moţiunea de cenzură a fost respinsă! Guvernul rămâne în funcţie, iar salariile şi pensiile vor fi tăiate

Moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului, intitulată “Opriţi genocidul social!” şi iniţiată de Alianţa PSD+PC, nu a avut un rezultat favorabil pentru parlamentarii Opoziţiei. Aceasta a picat, marţi, în Parlament, după o şedinţă care a durat mai bine de şase ore.

Potrivit anunţului oficial făcut de la tribuna Parlamentului, 228 de parlamentari au votat “pentru” moţiunea de cenzură, în timp ce 197 au votat “împotrivă”. Pentru ca moţiunea să treacă erau necesare 236 de voturi “pentru”.

Din totalul de 471 de parlamentari au fost prezenţi doar 458. Din voturile exprimate, doar 425 au fost valabile, după ce 3 au fost anulate.

Senatorul Ioan Chelaru a anunţat, iniţial, că în favoarea moţiunii au votat 231 de parlamentari. Ulterior, senatorul Mihai Voicu a declarat că este vorba doar de 228 de voturi “pentru” şi 197 “împotrivă”. Totodată, el a precizat că în urne s-au găsit şi două gume de mestecat, un piramidon şi un leu.

În urma eşecului moţiunii, Guvernul Boc rămâne în funcţie, iar măsurile de austeritate pentru care şi-a angajat răspunderea urmează să fie aplicate. Printre acestea se numără reducerea salariilor din sistemul bugetar cu 25 de procente şi a pensiilor cu 15%.

Dezbaterea moţiunii a durat peste şase ore şi nu a fost una lipsită de incidente. Pe parcursul acesteia, parlamentarii Opoziţiei şi protestatarii aflaţi în balcoane i-au huiduit pe cei de la Putere, au fluierat şi au scandat replici dure la adresa acestora. Nici parlamentarii Puterii nu s-au lăsat, însă, mai prejos. Aceştia i-au huiduit pe unii dintre senatorii şi deputaţii din Opoziţie care au luat pe rând cuvântul.

În tot acest timp, în faţa Parlamentului mii de oameni au protestat faţă de măsurile de austeritate şi au cerut demisia Guvernului.

 

Antena3.ro

Nu este nici un comentariu.