Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Apel către Băsescu: Respectaţi-vă jurământul, domnule Preşedinte!
Apel către Băsescu: Respectaţi-vă jurământul, domnule Preşedinte!
Data 18/06/2011 15:03  Autor admin  Accesari 1343  Limba Global

Cotidianul.jpg 
www.cotidianul.ro/149317-Apel-catre-Basescu-Respectati-va-juramantul-domnule-Presedinte    
Joi, 16 iunie 2011

Apel

Apel către Băsescu: Respectaţi-vă jurământul, domnule Preşedinte!

 

 

Asociația 21 decembrie 1989 a făcut joi un apel către președintele Traian Băsescu pentru apărarea unităţii şi integrităţii teritoriale a României, se arată într-un comunicat de presă.

"Acum câteva zile s-au împlinit 91 de ani de la semnarea de către Ungaria şi Puterile Aliate printre care şi România, a Tratatului de la Trianon din 1920 care a consfinţit România Mare creată în 1918 prin voinţa populară exprimată democratic în Transilvania (1 Decembrie 1918), în Basarabia (27 Martie 1918) şi în Bucovina (28 Noiembrie 1918).

Având în vedere necesitatea ca maghiarii şi românii, împreună cu celelalte popoare din Uniunea Eurpeană, să adopte la nivel statal şi comunitar o politică de coexistenţă în Uniunea Eurpeană în spiritul respectării legitimităţii, legalităţii, valorilor creştinismului şi civilizaţiei europene, antişovinsmului şi antixenofobiei; contestarea - de către lideri maghiari şi de către organizaţii guvernamentale sau non-guvernamentale din România şi Ungaria - a legitimităţii Tratatelor de pace semnate inclusiv de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, precum şi contestarea consecinţelor acestor tratate; acţiunile cu conotaţie iredentistă şi revizionistă ale respectivilor lideri şi organizaţii; pericolul apariţiei în Transilvania a unor diversiuni şi a unor conflicte violente interetnice româno-maghiare; pericolul izbucnirii unui conflict între România şi Ungaria, state membre ale UE şi NATO; pericolul destrămării teritoriale a României după modelul Dictatului de la Viena din 1940 instrumentat de Hitler, Mussolini şi Horthy, sau după alte modele; pericolul degenerării conflictelor interetnice şi a reeditării masacrelor bestiale antiromâneşti înfăptuite în Transilvania în 1940-1944 de autorităţi maghiare horthyste cu implicarea unei părţi a populaţiei locale maghiare, în localităţile Trăznea, Ip, Sărmaşu, Moisei, Nuşfalău, Cerişa, Marca, Breţcu, Mureşenii de Câmpie, Mihai Bravu, Ciumărna, Zalău, Huedin, Belin, Zăbala, Halmăşd, Sântion, Cosniciu de Sus, Camăr, Aghireş, Sucutard, Ditrău, Suciu de Sus, Tărian, Prundu Bârgăului, Cătina, Răchitiş, Şincai, Turda, Ozd, Gădălin, în numele celor care s-au sacrificat pentru unirea legitimă şi legală a Transilvaniei cu România, vă cerem imperativ să solicitaţi autorităţilor de stat din Ungaria şi reprezentanţilor minorităţii maghiare din România să adopte cât mai curând posibil declaraţii oficiale:

(a) de adoptare la nivel statal şi comunitar a unei politici de coexistenţă în Uniunea Eurpeană în spiritul respectării legitimităţii, legalităţii, valorilor creştinismului şi civilizaţiei europene, antişovinsmului şi antixenofobiei, (b) de dezavuare a contestării - de către lideri maghiari şi de către organizaţii guvernamentale sau non-guvernamentale din România şi Ungaria - a legitimităţii Tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, precum şi a legitimităţii consecinţelor lor, (c) de dezavuare a acţiunilor cu conotaţie iredentistă şi revizionistă ale respectivilor lideri şi organizaţii, având ca posibil scop destrămarea teritorială a României după modelul Dictatului de la Viena din 1940 instrumentat de Hitler, Mussolini şi Horthy, sau după alte modele, (d) de angajare pentru prevenirea eficientă a oricăror forme de contestare a legitimităţii tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, precum şi împotriva manifestărilor şi atitudinilor cu conotaţie iredentistă şi revizionistă, (e) de regret şi de dezavuare a masacrelor bestiale antiromâneşti înfăptuite în Transilvania în 1940-1944 de autorităţi maghiare horthyste cu implicarea unei părţi a populaţiei maghiare din Transilvania, (f) de angajare pentru prevenirea eficientă şi responsabilă a oricăror forme de violenţă interetnică care ar putea reedita masacrele de acum 70 de ani.

Să cereţi conducerii Uniunii Europene şi NATO, să solicite, solidar cu România, Ungariei şi reprezentanţilor minorităţii maghiare din România, să adopte cât mai curând posibil declaraţii oficiale precum cele menţionate mai sus.

O pace durabilă în Transilvania şi în Uniunea Europeană este posibilă numai după adoptarea unor asemenea declaraţii care sunt în consens cu toate normele şi principiile Uniunii Europene. De altfel, asemenea declaraţii trebuiau făcute imediat după căderea comunismului. Ele ar fi evitat violenţele interetnice de la Târgu-Mureş din martie 1990.

Liderul maghiar din România Laszlo Tokes, vicepreşedintele Parlamentului European, a afirmat într-un comunicat din 15 Martie a.c.: "La cea de a 90-a aniversare de la semnarea Tratatului de la Trianon - care a dus la ruperea naţiunii noastre - ne-am propus demararea unui proces de vindecare - Vindecarea Trianonului. (...) Acum a venit şi momentul înfăptuirii unităţii maghiare într-un spirit demn de secolul XXI, o unitate maghiară în Uniunea Europeană."

Conform Constituţiei, "preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării".

Domnule Preşedinte, aţi jurat pe Biblie "să apăraţi unitatea şi integritatea teritorială a României". "Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" - aţi spus.

Respectaţi-vă jurământul, domnule Preşedinte!", se arată în apel.Comentarii:

catre Asociația 21 decembrie 1989

13:33:00, 16 Jun 2011

rebel : Domnule Preşedinte, aţi jurat..., \"Aşa să-mi ajute Dumnezeu!\" - aţi spus OMU asta nu are Dumnezeu!, mai bine i-ati cere dimisia de onoare pentru starea grava in care a adus tara si poporul roman.

juramant basescian

13:57:42, 16 Jun 2011

murg cu girofar : LA INVESTIRE, BĂȘESCU, A JURAT LA FEL CA IN CAZUL PALMEI DATE COPILULUI IN CAMPANIA ELECTORALA. INDIVIDUL ACESTA NU ARE PE DUMNEZEU, CI PE SATANA ! PIEI, DRACE !!

Doar adevarul

18:34:02, 16 Jun 2011

Dan : Sa-i ceri antihristului sa-l respecte pe Dumnezeu..Ma voi ati inebunit...Hotul asta betiv tatar cuman nu are decat un singur stapan absolut pe satana,..Atat..Uitati-va in ce hal a ajuns Romania ...

nesimtire

08:56:17, 17 Jun 2011

diktatura : Nu se respecta pe el, decum cuvantul. tel, cica spp: 0767699680.

base\'-poet

10:21:24, 17 Jun 2011

tim : cand sa jurat a fost beat p..u..l..a si nu isi mai aduce aminte ce-a zis. asa ca lasati-o usor cu juramintele. mai bine ati recita din poeziile chiorului. aia faina , cred ca tot beat a fost cand a scris-o. cand masa il astepta cu strachina de fasole in prag, iar el bora pe barcaz in mare, hahahaha. iar strofa cea mai faina, adica finalu, debarca si merge la masa la cimitir , dar asta era bine mersi acasa si gospodarea. ca sa vezi unde-i duce bautura pe unii. asta nu se numeste schizofrenie paranoida, basescule ?

Cotroceni

10:24:35, 17 Jun 2011

b : Ce faci JAVRA

ORDINARA??????????????????????????????????????????????

 

titlu

12:39:32, 17 Jun 2011

nume : plin de trompetisti prin romanik bla bla bla bla. in putine locuri autonomia a fost oferita pe tava. In cele mai multe locuri s-a obtinut prin violenta. problema e: cat de umilita va iesi romanik?

Skaraotzki-basHina

Nu este nici un comentariu.