Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Cursuri gratuite de formare profesională pentru șomeri. Care sunt cele mai solicitate meserii
Data 30/06/2011 00:35  Autor Cristina Lica  Accesari 515  Limba Global

Evenimentul Zilei ro - 2010.jpg
www.evz.ro/detalii/stiri/cursuri-gratuite-de-formare-profesionala-pentru-someri-care-sunt-cele-mai-solicitate-cursuri-935.html
Marţi, 28 Iunie 2011

Autor: Cristina Lica

Peste 3.800 de persoane pot urma un curs gratuit de formare profesională în luna iulie. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat organizarea a 186 de programe de formare la nivel național.

CURSURI DE FORMARE PROFESIONALĂ

ANOFM va demara 186 de programe de formare profesională pentru 3.865 de șomeri. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi a municipiului Bucureşti.

Judeţele în care se desfășoară cele mai multe cursuri sunt: Braşov (280 de persoane), Dolj (272 de persoane), Dâmboviţa (210), Iaşi (200), Olt (180) şi Argeş (160 de persoane).

Operator calculator, lucrător în comerț, agent de pază

Meseriile cele mai solicitate pentru care se derulează programe de formare profesională în luna iulie sunt: operator introducere, validare şi prelucrare date (378 persoane), lucrător în comerţ (315), agent pază şi ordine (208), bucătar (200), lucrător în cultura plantelor (192), inspector resurse umane (134), comunicare limba engleză (127), ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie (119) sau operator calculator electronic şi reţele (119).

Taguri ANOFM