Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Liviu Luca a dat in judecata principalul ziar din Prahova
Liviu Luca a dat in judecata principalul ziar din Prahova
Data 06/07/2011 09:59  Autor admin  Accesari 880  Limba Global

Ziare.com
www.ziare.com/media/ziare-locale/liviu-luca-a-dat-in-judecata-principalul-ziar-din-prahova-1047898
Luni, 11 Octombrie 2010

Liviu Luca a dat in judecata principalul ziar din Prahova

Liderul sindicalistilor din Petrom, Liviu Luca, a actionat in instanta cotidianul "Prahova" din Ploiesti, cel mai citit si influent din judet, pentru "calomnie grosolana".

In fapt, amintitul ziar a publicat in editia din 10 septembrie 2010, pe prima pagina, un articol cu titlul "Mafiotul sindical Liviu Luca a fost arestat", desi, respectivul doar fusese chemat la DNA ca martor in dosarul privind pe fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, fara a fi insa retinut (precum s-a intamplat, in aceiasi speta, cu Sorin Ovidiu Vantu).

Drept urmare, Liviu Luca cere daune morale in valoare de 150.000 de euro cotidianului Prahova, considerand ca in materialul de presa respectiv (nesemnat) "totul este o grava minciuna, menita sa induca dezinformare in randul opiniei publice si ca urmare calomnierea grosolana a subsemnatului, cu consecinte grave de imagine a persoanei mele".

Ziarul "Prahova" nu pare a fi intimidat de actiunea in justitie facuta de Luca (unul dintre cei mai puternici si controversati oameni ai Romaniei post-decembriste), si in numarul curent de luni il ataca din nou pe sindicalistul si omul de afaceri cu domiciliul la Paulesti.

"Liviu Luca incearca sa-si acopere urmele" - titreaza ziarul tot pe prima pagina, continuand: "Intr-o incercare disperata de a musamaliza fapte extrem de grave ale acolitilor (vizavi de retinerea lotului de fosti sefi ai Petromservice, n.n.), L.L. doreste sa stearga urmele faradelegerilor... toate aceste gesturi ale lui L.L. (darea in judecata a publicatiei n.red.) nu fac decat sa confirme spaima si isteria de care au fost cuprinsi el si locotenentii sai. Totodata, L.L. incearca sa previna alte scurgeri de informatii din anturajul sau si sa blocheze incercarile de a furniza anchetatorilor noi informatii cu privire la alte infractiuni".

Cotidianul Prahova apartine lui Sebastian Ghita (locul 146 in Top 500 - Miliardari romani, cu o avere estimata la 36-38 milioane euro), patronul firmei de IT, Asesoft, si al multiplei campioane nationale la baschet cu acelasi nume, fiind un apropiat al PSD-ului local, tot mai multe voci dandu-l ca pe un potential candidat social democrat pentru Primaria Ploiestiului, la alegerile din 2012.

Taguri lideri
Nu este nici un comentariu.