Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Cartel Alfa se dezice de Liviu Luca
Cartel Alfa se dezice de Liviu Luca
Data 06/07/2011 10:22  Autor admin  Accesari 1061  Limba Global

Ziarul Prahova
www.ziarulprahova.ro/stiri/politica/77181/cartel-alfa-se-dezice-de-liviu-luca Joi, 16 septembrie 2010

Cartel Alfa se dezice de Liviu Luca


Ieri, 9 septembrie, unul dintre cele mai controversate personaje din ultimii 20 de ani din Romania, dar si din Ploiesti, a fost arestat. Trupele speciale, impreuna cu politia si procurorii DIICOT, au perchezitionat casa acestuia intr-un dosar legat de prabusirea FNI- GELSOR si retrocedarile ilegale de TVA de la PETROMSERVICE.

Apropierea dintre Liviu Luca, sindicalistul devenit magnat de Prahova, si omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu nu este vazuta cu ochi buni de reprezentantii unuia dintre cele mai mari confederatii – Cartel Alfa.

Ioan Homos, vicepresedinte al Cartel Alfa, a declarat ca aceasta confederatie nu il sustine pe Liviu Luca atat timp cat "ceea ce i s-a intamplat este legat de Sorin Ovidiu Vintu" si ca Luca "a facut chiar o afirmatie periculoasa spunand ca Sorin Ovidiu Vintu este prietenul lui". In opinia lui Homos, sustinerea pentru Liviu Luca ar fi insemnat, implicit, si sustinerea pentru Vintu, lucru care ar fi adus prejudicii de imagine sindicatelor din Cartel Alfa. "L-am fi sustinut pe Liviu Luca daca ar fi avut o problema cu DNA", a tinut sa precizeze vicepresedintele Cartel Alfa. Asta spre deosebire de presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, care a sarit in sprijinul colegului sau din conducerea confederatiei, Liviu Luca, declarand ca "solidaritatea este prima noastra arma".

Pentru controversatul sindicalist prahovean Liviu Luca, cel care a acumulat o avere demna de unele domenii regale, problemele cu justitia s-ar parea ca sunt abia la inceput. Dupa audierea de joia trecuta, cand acesta a fost chemat la interogatoriu de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si dupa ce locuinta sa din Paulesti a fost scotocita in cautare de probe, magnatul este vizat si in alte posibile cauze judiciare. Dupa cum cotidianul nostru a aratat, intr-un numar precedent, procurorii aduna, in continuare, probe impotriva sindicalistului detinator al unei averi colosale, suspectat de favorizare a infractorului, fals si uz de fals, evaziune fiscala, santaj si spalare de bani.

Taguri lideri
Nu este nici un comentariu.