Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Sindicalistul Pisc Scradeanu,turnator dovedit
Sindicalistul Pisc Scradeanu,turnator dovedit
Data 13/09/2011 09:43  Autor admin  Accesari 1130  Limba Global


www.pandurul.ro/Investigatii/2010-07-16/Sindicalistul+Pisc+Scradeanu,+turnator+dovedit
Vineri, 16 Iulie 2010

Sindicalistul Pisc Scrădeanu, turnător dovedit

Investigatii - Carla TANASIE

Preşedintele Federaţiei „Energetica”, Ion Pisc Scrădeanu, a fost timp de opt ani informator al Securităţii, sub numele de cod DRAGNEA. Informaţia a fost făcută publică de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, la cererea a două persoane care l-au cunoscut. Nota de constatare a CNSAS cuprinde zeci de turnătorii ale informatorului Dragnea. În ciuda documentelor, liderul sindical Ion Pisc Scrădeanu susţine că nu a colaborat niciodată cu fosta Securitate şi că este victima unei farse din partea jurnaliştilor.

 

Doi gorjeni au cerut CNSAS să le comunice dacă liderul sindical Ion Pisc Scrădeanu a fost colaborator al Securităţii. Unul a făcut cerere în 2006, iar celălalt în 2009, dar abia în aprilie anul acesta au primit răspunsul. CNSAS a confirmat faptul că actualul preşedinte al Federaţiei Energetica, Ion Pisc Scrădeanu, a fost racolat ca informator al organelor de Securitate în problema „antiterorism” pe 9 decembrie 1982, pe când era lăcătuş-mecanic la GSMC Vulcan Bucureşti, şantier 7 Craiova, lot I.E. Rovinari. Numele conspirativ al lui Pisc Scrădeanu, cu care semna notele informative, era Dragnea. Potrivit CNSAS, actualul lider sindical şi-a desfăşurat activitatea de informator din 1982 până în 1989, când a căzut regimul comunist.

 

Contactat telefonic, Ion Pisc Scrădeanu a declarat ieri că nu a colaborat niciodată cu Securitatea: „Cu care dintre ele, cu asta de acum, cu aia dinainte- Este o minciună sfruntată, nu am avut asemenea colaborări cu nimeni. Eu asemenea lucruri nu am făcut în viaţa mea şi nu o să fac. Faceţi mişto de mine- Faceţi glume- Eu ştiu un singur lucru, mă cunosc pe mine şi gata. În viaţa mea nu am colaborat cu nimeni de la Securitate. Dimpotrivă, am fost vânat până în 1989, pentru instigare la grevă. Şi dacă aş fi fost ce să păţesc acum-”.

 

A început cu turnătorii despre beţivi şi pokerişti

 

Şi totuşi, CNSAS a dat publicităţii mai multe note informative semnate de Ion Pisc Scrădeanu cu numele Dragnea. În primii ani din cariera de informator, acesta dădea date despre colegii şi prietenii care vorbeau de rău regimul comunist, care practicau jocuri de noroc, ascultau Europa Liberă sau îşi exprimau dorinţa de a pleca în străinătate.

 

Iată câteva dintre turnătoriile lui Pisc Scrădeanu:

 

„În data de 15 iulie 1983, în centrul oraşului l-am întâlnit pe E.N., în compania unei tinere. Am aflat că venise pentru câteva zile într-o permisie şi că intenţionează să obţină mutarea la o altă unitate militară din colonia Vârţ”. (17.07.1983)

 

„Vă informez că în oraşul Tg. Jiu se află numitul R.D., care locuieşte în cartierul Debarcader şi care de mai mult timp este fără ocupaţie. În urmă cu mai multe luni, lucra ca ziler împreună cu N.C. la refaceri de picturi la biserici. În prezent l-am observat deseori în compania lui R.D., cu care de altfel practică jocuri de noroc”. (13.01. 1984)

 

„Vă informez că pe numitul I.D. l-am cunoscut la Restaurantul Gorjul în urmă cu 2 săptămâni. Sus-numitul se ocupă de comercializarea de ţigări străine, este o fire violentă, scandalagiu, umblă în majoritatea timpului singur”. (08.03.1984)

 

„Pe numitul C.S. l-am cunoscut de circa 2 ani. Actualmente este fără serviciu, umblă îmbrăcat elegant şi este văzut în majoritatea timpului la cafe-bar în compania unor indivizi de asemenea fără ocupaţie. L-am observat de mai multe ori în stare de ebrietate, în care uneori îşi pierde controlul”.

 

Din 1986, îşi turna colegii de la I.E. Rovinari

 

Începând cu anul 1986, notele informative ale lui Pisc Scrădeanu au referiri la activitatea colegilor lui de serviciu de la Întreprinderea Electrocentrale Rovinari.

Iată una din notele informative, semnată de „Dragnea” la 20 mai 1987: „Vă informez că în virtutea relaţiilor profesionale am avut posibilitatea să-l cunosc şi să discut cu numitul B.C., subinginer la I.E. Rovinari. Cu aceste ocazii am constatat că acesta era slab pregătit profesional, nu era preocupat de realizarea sarcinilor şi nu arareori în discuţii afirma că singura sa posibilitate de afirmare este şi rămâne Occidentul. Pentru a ajunge acolo va încerca în continuare, folosind toate mijloacele pe care le-ar avea la dispoziţie. De cele mai multe ori am considerat că făcea aceste afirmaţii şi datorită stilului său aventurier şi nestatornic”.

 

Vom reveni cu alte turnătorii ale lui Pisc Scrădeanu despre colegii de serviciu.

 

SINCERITATE ŞI PASIUNE

 

Ion Pisc Scrădeanu a fost racolat de lt. Dumitru Mogoşanu, în decembrie 1982. În perioada când a lucrat la I.E. Rovinari, ofiţerul de legătură al actualului lider sindical a fost lt. Marcel Dima. Aceştia au avut caracterizări pozitive cu privire la informatorul Ion Pisc Scrădeanu, despre care spuneau că „dă dovadă de sinceritate şi pasiune pe linia culegerii de informaţii” şi că „trebuie antrenat pentru a furniza informaţii de la locul său de muncă I.E.Rovinari”.


Comentarii:

 

  1. de Mitrescu: http://www.pandurul.ro/comment-arrow.gif

De azi te vei numi --Garoiul Dragnea

2010-07-16, 00:24:27 (adresa: 213.233.90.*)

  1. de paponie: http://www.pandurul.ro/comment-arrow.gif

Priviti BINE fotografia !Veti vedea ca 1/3 (cel putin) dintre "masculii" mioritici se aseamana !--Deh! un adevarat dac caruia -i lipseste o consoanà. iar daca a fost TURNATOR, a facut-o spre ...binele patriei si a romanilor; vedeti bine cit de ...rahitic este ! iar cumsecadenia , bunatatea si crestinul din el i se vad pe figurà. Numai ca trebuie sa aveti grijà sa nu calcati in astfel de c...ti ! In jurul carora biziie Musca Verde-Albastrie cind isi depune ouale !

2010-07-16, 00:29:05 (adresa: 84.226.179.*)

  1. de Daianu: http://www.pandurul.ro/comment-arrow.gif

A facut si politie politica acest excroc melancolic, la turnat si pe moșu Ciurel la securitate ,acesta fiind preocupat cu bisnita de casetofoane Sanyo si blugi straini.Ce nemernic!!!

2010-07-16, 01:16:54 (adresa: 213.233.90.*)

  1. de ciurdel: http://www.pandurul.ro/comment-arrow.gif

LKasa daiane ca io-l aveam pe tata mare scula la securitate si tot ce turna garoiu' ajungea la el. Cum crezi ca am rezistat din '82 pana in '92 ca si bisnitar?Ai vazut ce retea gigea imi facusem la sarbi, acolo unde am dus si pastile de argint continute de contactori, sustrase de la CERovinari (IERovinari pe atunci)... da' nici nu stii tu ce ditamai reteaua mi-a lasat tatuca, cum crezi c-am facut afacerile pe timnpul manageriatului la CERovinari.Iar pe turnatorii antrenati de fosta securitate : garoiul la cei cu munca de jos (adica muncitorii), teodorescu la ingineri + firmele care doreau contracte, piscnarodu (fostul director al CERovinari pe timpuri PSD-PNL-PDL si actualu;l sef al lui mantog [asa se lauda])asta zicea ca-i cunoaste mai bine pe cei din achipele de conducere asa ca l-am pus turnator peste cei de pe primele trepte ale CERovinari. Cum ne-a facut garoiu' partie mie, lu' piscnarodu, lu' teodorescu sau medintu (tat si fiu) sau barletilor (tata si fii) e un roman intreg si incepe de prin '87 si culmineaza cu supergreva din '93 in care l-a pus pe piscnarodu general. Din pacate nu prea stiu detalii, deoarece atunci pasteam cangurii din Australia, da' va povesteste nevastamea ca ea si acuma sta prin biroul managerului trotea de-l "consiliaza"...apo i trece si pe la piscnarodu (ca asta nu poate deschide gura fara consiliere), iar informatiile stranse le plimba pe la ziarele si televiziunile din gorj, sub forma de "informatii". Cum se numeste tarfulita? TURNATOARE?

2010-07-16, 08:27:54 (adresa: 86.123.126.*)

  1. de paponie: http://www.pandurul.ro/comment-arrow.gif

In orice caz prezint SCUZE pentru exprimare, dar am fost dezgustat de acesti neoameni(impreuna). Iar Murdaria Umana are si ea ...Pisc-ul ei !

2010-07-16, 11:16:09 (adresa: 84.226.179.*)

  1. de Dragu SERMION , omologul de la I M Rovinari: http://www.pandurul.ro/comment-arrow.gif

Cine a stat de vorba cu Pisc Scradeanu, nu se poate sa nu-si aminteasca cum din senin aborda cate un subiect legat de fosta securitate , subiect in care se lauda pe sine, sustinand ca el era cel turnat si urmarit ,el era cel care si-a riscat libertatea prin oponenta fata de fostul regim . Se observa foarte usor ca are un complex de inferioritate vizavi de aceasta tema ,fapt ce m-a determinat sa-i caut trecutul in arhive. Da..., si s-a constatat ca inainte de 89 isi urmarea si turna colegi ,iar dupa 89 ,cand a devenit lider de sindicat, le-a pierdut toate drepturile salariale ,si s-a opus constant pentru ca acestia sa le recupereze.INCOMPETE NTA GENERALIZATA de care a dat dovada este relatata chiar de cei ce-l foloseau ( ofiterii de securitate ),dupa cum reiese din caracterizare: "Informatorul a respectat instructajul efectuat , a fost punctual la intaniri,DESI CANTITATIV SI CALITATIV INFORMATORUL LASA DE DORIT.Pe viitor va fi instruit si educat sa relateze aspecte de la I E Rovinari,si din locurile si mediile pe care le frecventeaza." 19.09.1987. vol.1,f.15.GAROIUL DRAGNEA nu a fost bun nici ca turnator ...Ce javra de om ai fost si esti nemernicule.!!!!

2010-07-16, 13:08:17 (adresa: 86.123.126.*)

  1. de Adrian: http://www.pandurul.ro/comment-arrow.gif

Turnătorii fără de rușine asa au promovat mulți în funcții,înainte și după Revoluție! Excreme nte comuniste la Termocentrala Rovinari.... au fost informatorii ai securități ca furnicile de mulți! Posibil și acuma???

2010-07-16, 20:11:11 (adresa: 79.118.114.*)

  1. de Stan Patitul: http://www.pandurul.ro/comment-arrow.gif

Se pang romanii ca oameni care ar trebui sa-i apere si sa-i reprezinte , lideri de sindicate si politicieni putin le pasa de durerile si problemele lor . Explicatia este calitatea acestora cea mai buna dovasa este articolul de fata .

2010-07-16, 20:26:00 (adresa: 89.122.20.*)


Continuare ....
Nu este nici un comentariu.