Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > MCSI a finalizat discuţiile din această sesiune cu FMI, BM şi UE
MCSI a finalizat discuţiile din această sesiune cu FMI, BM şi UE
Data 07/11/2011 09:44  Autor admin  Accesari 477  Limba Global

AGORA - 2010.jpg
www.agora.ro/stire/mcsi-a-finalizat-discutiile-din-aceasta-sesiune-cu-fmi-bm-si-ue
Vineri, 4 noiembrie 2011

MCSI a finalizat discuţiile din această sesiune cu FMI, BM şi UE

Pe agenda de lucru a întâlnirii din 2 noiembrie, dintre oficialii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a Băncii Mondiale şi a Uniunii Europene s-au aflat două teme de discuţii referitoare la Compania Naţională Poşta Română SA şi Punctul Unic de Contact (PCU).

În cadrul discuţiilor legate de Compania Naţională Poşta Română, reprezentanţii FMI au apreciat încadrarea în ţintele stabilite în ceea ce priveşte numărul personalului şi al oficiilor poştale ale companiei.

Poşta Română este una dintre companiile care, după aplicarea programelor de restructurare iniţiate de către ministerul Comunicaţiilor, a intrat pe profit.

De asemenea, au fost abordate subiecte legate de managementul privat al companiei şi de privatizarea acesteia. MCSI a prezentat o situaţie referitoare la aspectele menţionate şi a informat reprezentanţii FMI şi UE că, începând cu luna decembrie, se va demara procesul de identificare a unui investitor strategic care să participe la majorarea capitalului social al Poştei Române (deţinând până la 33% procente)

Procesul va respecta întocmai prevederile O.U.G. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare.

La ora actuală, cele trei companii la care ministerul Comunicaţiilor este acţionar majoritar, respectiv Poşta Română, Radiocom şi Romfilatelia, se află pe profit.

A doua temă de discuţie a fost legată de Punctul Unic de Contact. Membrii Comisiei Europene au reamintit faptul că România, ca stat membru, trebuie să îşi armonizeze legislaţia cu Directiva 2006/123/CE, care are rolul de a reglementa cadrul general de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii pe teritoriul României. PCU va avea pentru început un număr de 125 de proceduri şi tot atâtea proceduri online (solicitare de avize, de documente, certificate şi alte acte administrative).

Sursa stire: MCSI