Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Vintu si Luca, retinuti
Vintu si Luca, retinuti
Data 07/11/2011 23:38  Autor A.T.  Accesari 752  Limba Global

Puterea
www.puterea.ro/articol/vintu_si_luca_retinuti
Luni, 7 noiembrie 2011

Vîntu şi Luca, reţinuţi

de A.T.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi liderul sindical Liviu Luca au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, în dosarul privind falimentul Petromservice, fiind acuzaţi de delapidare şi spălare de bani.

 

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General susţin că, din proble strânse, reiese că "falimentarea controlată a Petromservice SA a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 de euro şi afectarea a 72.000 de membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor", se arată într-un  comunicat remis luni.

 

De asemenea, anchetatorii spun că falimentarea controlată a Petromservice a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

 

Totodată, din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat faptul că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii Petromservice SA, a unor acţiuni  supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

 

"În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul SC Petromservice SA, prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau al unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) şi S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro)", spun procurorii, în comunicatul de luni. 

 

Totodată, la această oră se fac cercetări, fiind audiate mai multe persoane.

Taguri Mafia
Nu este nici un comentariu.