Acasa > Articole > Arhiva de Presa 1999 > Divort intre Asociatia 15 Noiembrie si Sindicatul 15 Noiembrie
Divort intre Asociatia 15 Noiembrie si Sindicatul 15 Noiembrie
Data 22/10/2010 15:19  Autor admin  Accesari 808  Limba Global

Sambata, 8 mai 1999

Divort intre Asociatia 15 Noiembrie si Sindicatul 15 Noiembrie

• de la 1 mai, liderii asociatiei au fost scosi din productie, cu acordul conducerii uzinei, desi reprezinta o organizatie nonguvernamentala

Noul presedinte al Asociatiei 15 Noiembrie, Marius Boeriu, si unul dintre vicepresedinti, Danut Iacob, au fost scosi de la 1 mai din productie, cu acceptul Consiliului de administratie al uzinei Roman SA, desi legea acorda acest privilegiu numai liderilor sindicali din intreprinderi, nicidecum reprezentantilor unei organizatii nonguvernamentale. Decizia conducerii uzinei le da acum dureri de cap celor de la Serviciul Salarizare, care nu stiu cum sa-i incadreze pe cei doi. Noii lideri ai asociatiei vor sa se delimiteze de Sindicatul Independent Miscarea 15 Noiembrie, motiv pentru care au convocat astazi adunarea generala.

Ca Boeriu si Iacob, cei doi noi lideri ai Asociatiei ”15 Noiembrie”, se bucura de un regim special, o demonstreaza si ”sponsorizarea” de 1,5 milioane lei, pe care au primit-o de la uzina in iunie 1998, pentru a participa la o actiune a Federalei revolutionarilor lui Bebe Ivanovici, desfasurata la Constanta, in vara anului trecut. Banii au fost obtinuti cu usurinta, cu toate ca Boeriu si Iacob facusera cererea in numele Asociatiei 15 Noiembrie, in care ei erau la acea data doar simpli membri si nu aveau mandat din partea presedintelui organizatiei, Florin Tulai. Mai mult, Danut Iacob isi anuntase inca din 1992 retragerea din asociatie.

Cererea de sponsorizare inaintata de cei doi avea antetul, insa nu si stampila Asociatiei 15 Noiembrie, ceea ce pune legalitatea ei sub semnul intrebarii.

Astazi, la ora 10,00, este convocata Adunarea Generala a Asociatiei 15 Noiembrie 1987 Brasov. Presa a fost invitata sa participe la lucrari, printr-un comunicat trimis de la sediul Sindicatului Liber Independent din Roman SA. Noii lideri ai asociatiei urmaresc, din motive numai de ei stiute deocamdata, ”delimitarea de Sindicatul Independent Miscarea 15 Noiembrie”, subiect pe care l-au si trecut pe ordinea de zi a sedintei.