Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Ce a discutat Basescu la Curtea Constitutionala
Ce a discutat Basescu la Curtea Constitutionala
Data 09/11/2011 19:35  Autor Lucian Lumezeanu  Accesari 974  Limba Global

Ziare.com
www.ziare.com/basescu/presedinte/ce-a-discutat-basescu-la-curtea-constitutionala-1132628
Miercuri, 9 Noiembrie 2011

Ce a discutat Basescu la Curtea Constitutionala

Autor: Lucian Lumezeanu

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, dupa intalnirea informala cu judecatorii Curtii Constitutionale, ca a discutat cu acestia despre neclaritatile si erorile din actele normative, dar si despre faptul ca Parlamentul ii trimite acestei institutii si hotarari care nu tin de competenta ei.

"Impreuna am discutat nevoia de imbunatatire a calitatii actelor normative, ca sa nu se mai creeze confuzie in instante. A fost o intalnire normala, inter-insitutionala. A fost o invitatie a presedintelui Curtii Constitutionale, careia i-am dat curs cu placere (...) Cel mai tare ne lovim de neclaritatile din actele normative, fie ca vorbim de unele ordonante si ordonante de urgenta, fie ca ne lovim de unele legi care trec prin Parlament, care dupa amendare creeaza confuzie sau sunt in contradictie cu legi existente", a spus seful statului, la iesirea de la reuniune.

"Un alt subiect e acela ca Parlamentul trimite la control de constitutionalitate orice tip de hotarare, ori doar actele normative sunt de competenta Curtii Constitutionale, nu si cele prin care ei isi administreaza puterea", a adaugat Basescu.

Intrebat de jurnalisti despre Mircea Geoana, pe care PSD incearca sa-l schimbe de la sefia Senatului, Basescu a glumit si a spus "n-a fost subiect, nu stiu". O alta intrebare a fost cea referitoare la subiectul conflictului din Senat, despre care presedintele a raspuns doar "nu comentez".

Seful statului a ajuns la sediul CCR in jurul orelor 11.15, la invitatia judecatorilor. Intalnirea a fost cu usile inchise si nu fusese anuntata dinainte. Mai mult, potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei, Curtea Constitutionala nu avea programata pentru miercuri vreo sedinta.

Nu este nici un comentariu.