Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > FSLI si FEN vor picheta zilnic, din 15 noiembrie, sediul Ministerului Educatiei
FSLI si FEN vor picheta zilnic, din 15 noiembrie, sediul Ministerului Educatiei
Data 10/11/2011 02:07  Autor admin  Accesari 544  Limba Global

DeCe news.JPG
www.dcnews.ro/2011/11/fsli-si-fen-vor-picheta-zilnic-din-15-noiembrie-sediul-ministerului-educatiei Miercuri, 9 noiembrie 2011

FSLI şi FEN vor picheta zilnic, din 15 noiembrie, sediul Ministerului Educaţiei

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi ai Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) vor picheta zilnic, începând din 15 noiembrie, între orele 11.00-14.00, sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

miting-fsli

Principala revendicare a reprezentanţilor profesorilor este ca Guvernul României şi Ministerul Educaţiei să îşi revizuiască atitudinea faţă de politica salarială şi să nu îngheţe salariile angajaţilor din sistemul public în 2012.

”În acest moment, cadrele didactice au de primit de la statul român 33,4% din salariu, potrivit deciziilor obţinute în instanţă. La acestea se mai adaugă alte 12 procente, bani nerecuperaţi din tăierea salariilor cu 25%, aplicată în luna iunie 2010. Subliniem încă o dată că nerespectarea hotărârilor judecătoreşti irevocabile privind plata unor drepturi salariale reprezintă un abuz fără precedent. În acelaşi timp, asistăm la încălcarea drepturilor consfinţite de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat - în comunicatul citat - Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

Membrii FSLI au participat, miercuri, la un protest spontan organizat în faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.