Acasa > Articole > Arhiva de Presa 1999 > La Brasov, se pastreaza blocada
Data 22/10/2010 15:22  Autor admin  Accesari 812  Limba Global

AGENTIA SEVIRIS

Luni, 15 noiembrie 1999

La Brasov, se pastreaza blocada pe marsurile de protest

In timp ce „blocada pe marsurile de protest" ramane in vigoare, primarul Ioan Ghise a propus incheierea unui protocol in care sa fie prevazuta obligarea solicitantului autorizatiei de mars de a nominaliza doi responsabili ai oamenilor de ordine din randul manifestantilor, responsabili care, la randul lor, trebuie sa-si stabileasca numarul de oameni de ordine conform proportiei de 1 la 20 de manifestanti.
Responsabilii oamenilor de ordine sunt obligati, conform protocolului, sa ia legatura cu comandantii dispozitivului politiei, ai Brigazii de jandarmi si ai Corpului Gardienilor Publici si sa convina cu acestia atat amplasamentul participantilor, cat si cel al cordoanelor organizate de fortele de ordine. Invocand aceasta modalitate extrem de simpla care ar fi putut duce, odata aplicata, la evitarea violentelor din 5 noiembrie, primarul Ghise declara ca, daca organizatorii actiunii de protest din 5 noiembrie ar fi avut la dispozitie o statie de difuzare sau un megafon in stare de functionare, ar fi putut anunta, prin acest mijloc, sfarsitul oficial al manifestatiei. Ghise spune ca doar in acest moment era posibila interventia in forta a trupelor de jandarmi pentru disperarea manifestantilor si evitarea, in acest mod, a distrugerilor provocate.

Agentia Seviris