Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Un roman-american a ajuns imaginea Occupy Wall Street
Un roman-american a ajuns imaginea Occupy Wall Street
Data 03/12/2011 22:22  Autor Florin Necula  Accesari 649  Limba Global

Ziare.com
www.ziare.com/diaspora/romani-strainatate/un-roman-a-ajuns-simbol-al-protestelor-occupy-wall-street-galerie-foto-si-video-1134759
Sambata, 19 Noiembrie 2011

Un roman-american a ajuns imaginea Occupy Wall Street

Autor: Florin Necula

Foto: hypervocal.com

Un tanar roman a fost batut cu brutalitate si umplut de sange de politistii americani. Romanul participa la protestele Occupy Wall Street.

Brandon Watts, in varsta de 19 ani, este un tanar roman-american, plecat de 11 ani din Romania, care a fost acuzat de atac si furt, dupa ce i-a luat chipiul unui ofiter de politie, fiind apoi batut cu brutalitate de fortele de ordine si umplut de sange, transmite Washington Post, citand New York Daily Mail.

Romanul a fost internat pentru ingrijiri in spitalul Bellevue. El este unul dintre primii care si-au instalat corturile in Parcul Zuccotti, din New York, fiind anterior arestat de mai multe ori.

Cu cateva zile inainte, tanarul a participat la marsul Occupy, de la New York la Washington. El s-a alaturat din nou protestatarilor din Parcul Zuccotti, luni, pentru a-si sustine colegii care erau evacuati din parc.

Imaginile surprinse il arata pe Brandon, autotintitulat "Brandon Sange", fiind pus la pamant si batut de politistii din New York. Se pare ca el a suferit o fractura craniana, dupa ce a fost lovit cu bastonul in cap.

Foto: mypetjawa.mu.nu

Romanul este cel mai tanar protestatar care a participat la mars, el purtand o masca Anonymus. Deseori se declara nerabdator ca protestatarii sa aiba o confruntare cu politia, fiind totodata respectuos cu politistii cu care a interactionat in timpul marsului. Tanarul spunea despre el ca a trait singur in padure mai multi ani si ca a venit in oras cand a inceput sa se simta singur. "Sunt precum un soldat. Sunt si un luptator, si un adept", a declarat acesta.

Brandon este unul dintre sutele de arestati in timpul ciocnirilor dintre protestatarii Occupy Wall Street si politie, de saptamana aceasta.

Foto: Washington Post/Getty Images

Politia newyorkeza a inceput sa aresteze, joi, protestatarii care blocheaza traficul in districtul financiar al orasului. Unii dintre cei vizati de politie au incercat sa reziste si au lovit politistii, insa au fost rapid incatusati si indepartati din zona.

Foto: lynk.ly