Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 1999 > Muncitorii de la Roman Brasov au sarbatorit
Muncitorii de la Roman Brasov au sarbatorit
Data 22/10/2010 15:26  Autor admin  Accesari 980  Limba Global

AGENTIA SEVIRIS

Luni, 15 noiembrie 1999

Muncitorii de la Roman Brasov au sarbatorit 12 ani
de la revolta din 1987

 

La Brasov, in perioada 13-15 noiembrie, muncitorii de la Roman nu au uitat sa marcheze 12 ani de la momentul revoltei anticomuniste din noiembrie 1987. Astfel, sambata 13 noiembrie, Sindicatul Independent „Miscarea 15 Noiembrie" a organizat, pe acelasi traseu pe care inca din 1987 s-a strigat „Jos Ceausescu", Crosul „15 Noiembrie". Mai mult sau mai putin intamplator, traseul de 5 km dintre SC Roman SA si cladirea Prefecturii brasovene fusese parcurs, cu doar 8 zile in urma, de 5000 de muncitori nemultumiti de situatia financiara cu care se confrunta.

Asociatia „15 Noiembrie 1987" a organizat si ea, in data de 14 noiembrie, un simpozion la care au fost invitati politicieni, oameni de afaceri, sindicalisti, muncitori; in cadrul simpozionului s-a rememorat momentul de revolta din 1987 si s-a discutat despre insemnatatea istorica a acestui moment, dialogul extinzandu-se si la situatia actuala a economiei, fiind astfel atinse puncte ca actiunile ce trebuie intreprinse pentru relansarea economica a marilor societati comerciale din Brasov si pentru recastigarea pozitiei avute anterior pe piata romaneasca si externa ori analiza situatiei politice in aceasta perioada preelectorala.

Chestionat asupra modului in care cei care au avut, acum 12 ani, curaj sa se ridice impotriva regimului privesc situatia economica actuala a tarii, Danut Iacob, vicepresedintele Asociatiei „15 Noiembrie 1987", aminteste ca Asociatia a dat in judecata Guvernul Romaniei pentru nerespectarea articolului din Constitutie care garanteaza „un trai decent" pentru cetatenii romani; Iacob se plange, in acest context, de faptul ca premierul roman i-a insultat realmente pe membrii Asociatiei, cerandu-le „sa faceti intai dovada ca sunteti romani".

Danut Iacob a tinut, in acelasi context, sa atraga atentia factorilor de decizie la nivel guvernamental, atentionandu-i „sa tina cont ca Brasovul nu e un judet oarecare, ca aici sunt oameni care au facut istorie".

Agentia Seviris

 

Taguri roman
Nu este nici un comentariu.