Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Bogdan Hossu: "Nu mi-e frică de ANI". Vezi AICI ce averi au cei 15 lideri de sindicat anchetaţi de ANI
Bogdan Hossu: "Nu mi-e frică de ANI". Vezi AICI ce averi au cei 15 lideri de sindicat anchetaţi de ANI
Data 06/01/2012 13:59  Autor admin  Accesari 809  Limba Global

Evenimentul Zilei ro - 2010.jpg
www.evz.ro/detalii/stiri/ani-verifica-averea-liderului-de-sindicat-vasile-marica-921442.html
Miercuri, 16 februarie 2011

Bogdan Hossu: "Nu mi-e frică de ANI". Vezi AICI ce averi au cei 15 lideri de sindicat anchetaţi de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea în cazul a 15 lideri de sindicat care nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese sau a căror avere acumulată este nejustificată. Printre aceştia, Bogdan Hossu, Vasile Marica, Dumitru Costin, Liviu Luca, Gheorghe Izvoranu, Ion Popescu şi Marius Petcu. Și averea soției lui Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, Mălina Marica, director adjunct al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă din subordinea Ministerului Finanţelor şi director adj. al Direcţiei Generale Organizare şi Resurse Umane, e verificată de ANI.

 

Liderul de sindicat Bogdan Hossu

 

Liderul de sindicat Bogdan Hossu

Inspectorii de integritate susţin că verificarea averii liderilor de sindicat a început în urmă cu câteva luni.

Între timp,
liderul sindical Vasile Marica este pomenit în dosarul "Corupţie la vamă". După ce în weekend o angajată a Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti a susţinut că i-ar fi plătit acestuia 20.000 de dolari pentru a obţine un post de inspector vamal, ieri, un fost vameş a susţinut, într-o conferinţă de presă, că ar fi "colectat" bani, timp de şase ani, pentru liderul de sindicat.

Vasile Marica, liderul Sed Lex


Sindicaliştii susţin că acţiunea de verificare a ANI, precum şi momentul şi modul în care a fost făcută publică, arată că aceasta este una deloc surprinzătoare, dirijată pentru a compromite liderii sindicali.

Preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr, spune că ancheta este "o sâcâială", iar liderul Pro Lex, Vasile Lincu, afirmă că el a cerut din decembrie ca averea să-i fie verificată de către ANI. "Controlul era de aşteptat, dar mă mir că nu ne-au dat la DNA să ne şi aresteze", a spus, pentru Realitatea TV, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

15 lideri sindicali, printre care Vasile Marica, Dumitru Costin, Ion Albu, Marius Nistor, Gheorghe Isvoranu, Liviu Luca, Anton Hadăr, Marius Petcu, Bogdan Hossu, Vasile Lincu, Marin Gruia şi Ion Popescu, sunt cercetaţi de ANI, potrivit unor surse din instituţie.

Reacţia sindicaliştilor:


Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa: "Nu mi-e frică de ANI. ANI nu reprezintă decât o instituţie folosită ca un instrument indirect, ca şi DNA, de a crea o imagine de culpabilitate unor persoane ce nu sunt agreate de, hai să spunem, instituţiile statului. Până acum, ANI nu a făcut niciun demers public legat de persoanele ce lucrează cu banii statului. ANI se autosesizează pe ultima suta de metri şi declanşează un fel de proces naţional, de dare cu pietre în liderii de sindicate. Mai sunt şi alte acţiuni puse pe seama liderilor de sindicat, cum e problema corupţiei. Eu nu zic că nu mai sunt şi uscături. (...) În loc să se focalizeze pe cei ce folosesc banii publici, se găsesc ţapi ispăşitori, cum e mişcarea sindicală, liderii de sindicat, ca singurul motiv al situaţiei de azi. În rest, toţi şi-au făcut datoria, dar liderii de sindicat azi subminează autoritatea statului", a spus acesta, citat de Agerpres.


Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical: "În cazul meu, ANI s-a autosesizat în baza articolului de presă. Am dat declaraţii şi am arătat că toate datele din articol sunt făcături. Ceea ce se întâmplă cu mine şi cu alţii face parte dintr-o campanie de intoxicare a opiniei publice. (...) Am depus la timp toate declaraţiile, niciun fel de probleme. În ce mă priveşte, le stau la dispoziţie, aştept să se termine investigaţiile. Dacă vor dovedi că am fost infractor şi mincinos voi suporta rigorile legii şi, dacă nu, voi acţiona în judecată publicaţia", relatează Agerpres.


Anton Hadar, preşedintele FNS Alma Mater: "Am primit o nouă scrisoare de la ANI prin care mi se comunica faptul că (...) s-a declanşat evaluarea averii dobândite împreună cu familia şi că trebuie să prezint documente justificative pentru clarificarea elementelor din lucrare... Eu le-am pus pe site cu mult înainte de termenul limită, le-am trimis toate documentele cerute... Mi s-a spus că pot să consult un avocat. Mi se pare o lipsă de respect din partea Guvernului să sâcâie astfel un om. Oamenii valoroşi sunt urmăriţi, prigoniţi. Vor să ne lămurească că vor să tăcem din gură când lucrurile merg prost. Nu sunt dispus să tac. Să mă sâcâie în halul ăsta nu e un lucru bun. (...) Este o acţiune jenantă a ANI împotriva noastră. Toate datele astea sunt puse pe site, la vedere, le-am menţionat când s-a solicitat. A trimite aproape săptămânal câte o scrisoare mi se pare indecent (...). Cred că va trebui să ne luăm avocaţi, pentru că la modul cum suntem urmăriţi trebuie să ne luăm oameni de specialitate să ne apere interesele. Probabil voi declanşa şi acţiune în instanţă", a declarat Hadar, la un post de televiziune.

Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" a declarat astăzi locuieşte într-un apartament care este mai mic de 50 de metri pătraţi, are un teren de 400 de metri pătraţi pentru care a plătit 8.000 de dolari şi pentru care a făcut un credit de 5.000 de dolari, iar la bancă are economisiţi 20.000 de euro, jumătate din această sumă fiind primită cadou de la tatăl său. "Nu am nimic de ascuns. Am fost la ANI, nu au putut să explice de ce eram pe listă. Am făcut dovada. (...) Legătura cu autosesizarea sunt formele de protest de anul trecut. (...) Toate persoanele de pe listă au fost foarte active în acţiunile sindicale. Asta e singura legătură dintre persoanele de pe lista ANI (...) Tatăl meu munceşte de unsprezece ani în Germania şi anul trecut, de sărbători, mi-a făcut cadou 10.000 de euro, prin transfer bancar, tocmai ca să nu existe probleme".


Lista sindicaliştilor a căror avere va fi atent analizată de ANI:

  • Declaraţie de avere Vasile Marica - preşedintele Sindicatului Vamal Unirea, al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe şi preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex
  • Ion Popescu - preşedintele Confederaţiei Naţionale Meridian
  • Ion Albu - preşedintele executiv Meridian
  • Gheorghe Isvoranu - preşedinte Federaţiei "Spiru Haret"
  • Marius Nistor - preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret"
  • Liviu Luca - preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom
  • Anton Hadăr - preşedintele Federaţiei Alma Mater
  • Vasile Lincu - Preşedintele Sindicatului "Pro Lex"Comentarii:

6 ianuarie, 13:14. George

Au nijte averi de parca au muncit 1000de vieti ma....

Nu este nici un comentariu.