Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > Proiect de consiliere pentru sindicalişti
Proiect de consiliere pentru sindicalişti
Data 07/03/2012 17:03  Autor admin  Accesari 672  Limba Global

www.monitorulexpres.ro/?mod=ultima_ora&p=ultora_local&s_id=110545

Vineri, 2 martie 2012

Proiect de consiliere pentru sindicalişti

Autor: H.O.

Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Democratice Braşov a lansat vineri proiectul „Dezvoltarea capacităţii angajaţilor din judeţul Braşov de a se adapta noilor provocări ale pieţei muncii“, proiect finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul, a cărui implementare va dura 16 luni, se va derula în parteneriat cu Centro Social de Trabajadoores din Spania şi Civita Srl din Italia. „Proiectul îşi propune înfiinţarea unui Serviciu de Informare, Consiliere şi Orientare Profesională pentru angajaţii aflaţi în situaţie de risc de a-şi pierde locul de muncă. Scopul acestui serviciu va fi de a ajuta aceste persoane să scurteze perioada de reintegrare pe piaţa muncii, în caz de şomaj, sau de a facilita accesul la un loc de muncă mai bine plătit. primii beneficiari ai acestui proiect vor fi 100 de membri ai sindicatelor care fac parte din Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Democratice Braşov. La conferinţa de lansare,care a avut loc la Hotel „Cubix“, au participat prefectul Ion Gonţea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ioan Ochi şi primarul Braşovului George Scricparu. Reprezentanţii autorităţilor locale au declarat că astfel de proiecte sînt importante pentru comunitate, pentru că au drept rezultat îmbunătăţirea competenţelor persoanelor care vor fi consiliate scurtînd astfel timpul în care membrii de sindicat se vor afla în situaţie de şomaj. „Prin acest proiect vom face un transfer de bune practici din ţările partenerilor noştri către noi. Reprezentanţii partenerilor noştri vor instrui 20 de formatori,care la rîndul loc se vor ocupa de consilierea grupului ţintă. Prin proiect beneficiarii vor fi evaluaţi psihologic, vor învăţa tehnici de căutare a unui loc de muncă, cum să întocmească un CV sau cum să se prezinte la un interviu. Proi acest proiect ne propunem şi să facilităm accesul mai rapid la locuri de muncă mai bine plătite a membrilor noştri de sindicat“, a declarat Ligia Mara, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Democratice Braşov.