Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > COMUNICAT DE PRESĂ
COMUNICAT DE PRESĂ
Data 17/06/2012 12:45  Autor admin  Accesari 740  Limba Global

www.mmuncii.ro/ro/articole/2012-06-13/comunicat-de-presa-2663-articol.html

Miercuri, 13 iunie 2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În perioada 30 mai -15 iunie 2012, are loc la Geneva, cea de-a 101-a sesiune anuală a Conferinţei Internaţionale a Muncii, la care participă delegaţii tripartite (guverne, patronate şi sindicate) din peste 180 de state membre ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Conferinţa reprezintă cel mai mare eveniment din sistemul Naţiunilor Unite, adunând peste 6.000 de participanţi în fiecare an.

La data de 12 iunie, doamna Mariana Câmpeanu, ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale s-a aflat la Geneva pentru a participa la sesiunea plenară de nivel înalt a Conferinţei, care reuneşte şefi de stat şi de guvern şi miniştri ai muncii din statele membre. Cu această ocazie, a susţinut o alocuţiune privind situaţia din România. Mesajul principal transmis participanţilor relevă disponibilitatea Guvernului recent investit de a implementa un program menit să corecteze măsurile sociale dure luate în ultimii trei ani şi să relanseze dialogul social tripartit. 

In marja Conferinţei, ministrul muncii a avut o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din Croaţia şi Republica Moldova. Cu această ocazie, a exprimat deschiderea României pentru dezvoltarea unui dialog constant pe teme de interes comun şi intensificarea cooperării în domeniul de competenţă al ministerului. 

Schimbul de idei şi experienţă ocazionat de această participare va putea fi valorificat în România, atât ca sursă de inspiraţie în adoptarea unor măsuri concrete, cât şi ca sursă de noi teme de reflecţie în modelarea unor răspunsuri la problemele sociale existente.

 

Discusul doamnei ministru la Conferinta de la Geneva:

http://www.ilo.org/ilc/ILCSessions/101stSession/recordings-of-plenary-sittings/lang--en/index.htm

 

Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul


13 Iunie 2012 

Nu este nici un comentariu.