Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > Condamnări în cazul şpăgii de la Râşnov
Condamnări în cazul şpăgii de la Râşnov
Data 17/06/2012 13:01  Autor admin  Accesari 1324  Limba Global

www.brasovultau.ro/Condamnari-In-cazul-spagii-de-la-Rasnov-57828.html

Miercuri, 23 mai 2012

Condamnări în cazul şpăgii de la Râşnov

Fostul președinte al Agenției Naționale de Ocupare a Forție de Muncă, Silviu Bian, a primit 9 ani de închisoare. Decizia Tribunalului București nu este definitivă. Complicii săi au primit patru și doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Astfel Cristache Ristea, director executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru complicitare la luare de mită, iar Alexandra Maria Ţichindelean, director al OIPOSDRU din cadrul ANOFM, a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru luare de mită, în cazul celor doi instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei. Tribunalul Bucureşti a mai dispus confiscarea de la Silviu Bian a sumelor de 956.500 de lei şi 22.000 de euro. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Silviu Bian a fost prins în flagrant luând mită, 80.000 de lei, pentru menținerea în post a unor angajați ai instituţiei din Braşov.

Taguri spaga