Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > Se creează un precedent

Marti, 19 iunie 2012

Se creează un precedent

de L.M.

Intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica este neaşteptată şi creează un precedent, astfel că vor mai fi companii de stat care vor intra în această procedură, a declarat Rudolf Vizental, managing partner Casa de Insolvenţă Transilvania, informează economica.net.

„Aşteptăm să intre în insolvenţă şi companii de stat, dar nu Hidroelectrica, o societate care se pregăteşte să fie listată şi care administrează resurse naturale, nu ca CFR sau Poşta, care ar fi fost mai logic să intre. Este un început care creează precedent şi vor urma şi altele”, a spus Vizental la un seminar pe tema pieţei de fuziuni şi achiziţii.

În România există câteva companii de stat, la fel ca Hidroelectrica, având mari datorii, unele chiar de un miliard de euro. Nici Termoelectrica, nici Compania Naţională a Huilei, nici CFR SA nu au avut acces la această procedură, de insolvenţă sau faliment, statul mergând mai departe cu datoriile uriaşe ale acestora.