Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > Romgaz a cheltuit nejustificat 238 de milioane de lei. Vezi unde s-au dus banii
Romgaz a cheltuit nejustificat 238 de milioane de lei. Vezi unde s-au dus banii
Data 01/07/2012 12:27  Autor admin  Accesari 1014  Limba Global

www.adevarul.ro/financiar/Romgaz_a_cheltuit_nejustificat_238_de_milioane_de_lei-_Vezi_unde_s-au_dus_banii_0_727127337.html 

Joi, 28 iunie 2012

 

Romgaz a cheltuit nejustificat 238 de milioane de lei. Vezi unde s-au dus banii

 

Autor: Adina Vlad 

 

 

Cheltuielile de protocol ale Romgaz s-au ridicat la 470.000 de lei

 

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Curţii de Conturi au descoperit, în urma unor verificări efectuate la Romgaz, o serie de cheltuieli nejustificate realizate de compania de stat, cu o valoare totală de 238,46 milioane de lei.

 

Astfel, peste 123 de milioane de lei au fost plătite nejustificat pentru achiziţia de utilaje şi echipamente. Aceste achiziţii au fost făcute cu abateri de la legalitate şi regularitate, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.


Alte 8,5 milioane de lei au fost acordate de Romgaz sub formă de sponsorizare a organizaţiilor sportive – dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, asigurarea echipamentelor competiţionale şi programe sportive cu acţiuni interne şi internaţionale.

 

Află de pe Forbes.ro de ce achiziţia de titluri Romgaz în cadrul viitoare oferte publice de vânzare, ar putea fi un plasament câştigător


Cheltuielile de protocol ale companiei s-au ridicat la 470.000 de lei, iar cele pentru reclamă şi publicitate – la 5,5 milioane de lei, cea mai mare parte către Agrafics Communication.


Pentru închirierea unor săli de conferinţă, Romgaz a plătit în mod nejustificat 3,8 milioane de lei, iar pentru deplasări şi diurnă – 8,577 milioane de lei.


Alte 88,44 milioane de lei au fost cheltuite pentru cursuri de perfecţionare personal, servicii juridice, servicii de audit financiar, tehnic, de reevaluare a mijloacelor fixe, servicii de mentenanţă şi asistenţă tehnică de servere, servicii de logistică, servicii de curăţenie, servicii de mentenanţă staţii de uscare, staţii de comprimare, servicii de pază şi securitate.


Ministerul Economiei notează că „va lua în cel mai scurt timp toate măsurile necesare atît pentru tragerea la răspundere, sesizând organele abilitate ale statului, mergând până la destituirea celor implicaţi, acolo unde este cazul, cât şi pentru prevenirea cheltuirii ulterioare nejustificate a banilor publici”.

 

 

Comentarii:

 

x 2012-06-28 10:37:39 "... destituirea celor implicaţi ..." si "... prevenirea ...". Dar UNDE SINT: PEDEPSIREA PENALA si RECUPERAREA PREJUDICIULUI?

 

  TIA 2012-06-28 10:58:39 ai dreptate,la toate pagubele astea scoase din buzunarul nostru se ia numai masura destituirii dar unde este tragerea la raspundere din punct de vedere material?cind o sa vedem ca raspunderea materiala este cea care angajeaza interesul managerului pentru buna cheltuire a banului public?.Dupa mine singura solutie posibila si eficienta la aceasta data este raspunderea materiala pentru ca aceasta doare cel mai mult.

 

  Daniella 2012-06-28 11:18:19 Da..da vezi sa nu se ia masuri.... la '' calendele grecesti''.(sa o vedem si pe asta- Ha ha - vor gasii o"explicatie" cum de altfel au gasit o"explicatie" pentru toate potlogariile lor de pana acum ) Tot ''prostime'' are de suferit pentru neregulile si jaful pe care il fac astia.Din toate domeniile nu numai atia de la Romgaz.Pana una alta pretul gazelor tot creste de a ajuns sa coste incarcatul unei butelii de aragaz cat 10 Dacii din timpul lui "ceasca". Si noi "traim BINE" de ne ustura sufletul.Asa ca nu mai consumati hartie si cerneala domnilor.Totul este in zadar.Ne-am cam saturat de toate astea.

 

  aham 2012-06-28 11:30:22 "mergând până la destituirea celor implicaţi" ooo nuuu! deci cea mai grava pedeapsa e destituirea, eu daca fur un leu ma baga la puscarie, altii fura miliarde si sunt sunt amenintati cu posibilitatea sa fie destituiti dar isi pastreaza banii. e bine sa lucrezi la stat, nu?

 

  !!! 2012-06-28 11:58:11 se va fura la greu pana nu li se vor confisca averile furate.a iesit de aici si a intrat dincolo.credeti ca a pus mana pe sapa? dar cel mai cinstit guvern si parlament cocalari in frunte cu bula au votat contra confiscarii.deci platiti,prostilor,ca toanta si cloaca nu dorm noptile de grija contribuabililor,storsi ca o lamaie de jagardele tiganesti.

Taguri Romgaz
Nu este nici un comentariu.