Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > Democratia Merkel pentru estul Europei – un apartheid. Romania, tara in care decide “minoritatea inteligenta”
Data 03/09/2012 16:17  Autor admin  Accesari 595  Limba Global

www.ghimpele.ro/2012/07/democratia-merkel-pentru-estul-europei-un-apartheid-romania-tara-in-care-decide-minoritatea-inteligenta

Luni, 30 iulie 2012

de Sigmund Groza

Regimul de separatie de la Pretoria

“Practic referendumul a fost invalidat. Nu ştiu cât va fi participarea. Pare a fi undeva la 37-38%, dar nu pot să ştiu cât de mare va fi frauda. S-a întâmplat un lucru bun. O minoritate inteligentă a reuşit să salveze ţara de la un dezastru. Nu sunt însă alte mari motive de bucurie”, scrie astazi Sebastian Lazaroiu pentru Evenimentul Zilei. Legitimand astfel o evidenta care s-a conturat in ultima luna: prin intermediul unei proceduri ilegitime si fara precedent european (Rusia nefiind totusi un reper in acest sens), decizia majoritatii este anulata de cea a unei minoritati influente exclusiv prin intermediul unui sistem juridic controlat politic sau corupt. Romania devine astfel, de facto, prima tara bananiera a Europei – o tara in care regulile se schimba doar pentru a pastra la putere “minoritatea inteligenta”.

Sebastian Lazaroiu

Situatia (dreptul de a decide pentru o minoritate, sprijinita tacit din exterior, respectiv caracterul irelevant al votului majoritar) este similara apartheid-ului african din secolul XX. Politica de apartheid, ce a dainuit timp de mai bine de 70 de ani, este o politica de discriminare a populatiei africane de culoare, majoritara in Africa de Sud, intreprinsa de catre minoritatea alba prin nerecunoasterea dreptului de vot si printr-o separatie transanta in termenii dreptului la bunastare. Aparitia acestui termen, ce s-a transformat destul de repede intr-o ideologie, este atestata in documentele istorice ca fiind in primul rand informala, ca abia mai tarziu, aceasta politica de apartheid sa devina si formala, prin decretarea unor legi ce suprimau drepturile si libertatile sud-africanilor de culoare. Suprematia omului alb in viata cotidiana si politica, intalnita si sub numele de Wit baasskap, a cunoscut succesul in perioada guvernarii premierilor Daniel Malan (1941-1954), J. G. Strijdom (1954-1958), urmat apoi, din anul 1958 de catre Hendrik Verwoerd, care a descris politica de apartheid ca fiind o “polita de asigurare pentru o relatie de vecinatate constructiva”. In acest sens, in perioada sa de guvernare, pana in 1966 cand a fost gasit injunghiat pe podeaua cladirii Parlamentului din Cape Town, Africa de Sud a inregistrat o crestere a nivelului de izolare a populatiei de culoare neagra, fapt dovedit si prin intermediul legilor promulgate de catre acesta, si anume: Actul de promovare a autonomiei populatiei bantu (Promotion of Bantu Self-Governemnt Act – 1959), prin care populatia de culoare neagra era impartita in opt grupe entice, carora le erau alocate tari (homelands) si, de asemenea, Actul de investire a corporatiilor in populatia bantu (Bantu Investment Corporation Act – 1959), care oferea stimulente financiare intreprinderilor apartinand populatiei albe, ce-si transferau capitalul catre “tarile” populatiei de culoare.

Comentarii:

1.    Elena spune:

30/07/2012 la 12:54

Germani, aveti grija ce votati ! -))

Răspunde

2.    Camelian Propinatiu spune:

30/07/2012 la 13:22

Boicotarea referendumului, pe lânga perpetuarea Imposibilei Coabitari, prin furtul votului mortilor, disparutilor, inexistentilor si al absenteistilor a fisurat durabil electoratul in Smecheri si Fraieri. Pentru Fraieri, reinstalarea presedintelui e dureroasa precum a lui Petru Groza de catre supraputerea lui Visinski, ceea ce va aduce mai degraba euroscepticism decât pupicul reconcilierii.

3.    dan spune:

30/07/2012 la 13:29

daca pe foaie nu contam VOM CONTA PE STRADA !!!

o    Butza spune:

30/07/2012 la 14:44

Da! Asta e o cale de urmat. Nu trebuie sa ne speriem de amenintarile gen Farfuridi, cu ” Europaaa,cu zguduiri “. ci sa urmam exemplul grecilor. daca ne adunam cateva sute de mii, il putem scoate si din gura de sarpe si pedepsi ca pe Ceausescu.

4.    Mirela spune:

30/07/2012 la 14:20

Suntem o natie fara coloana vertebrala. Ca intotdeauna suntem controlati de Marile Puteri. Pentru prima data regret marea familie numita Europa. Noi nu contam decat la vot si ca piata de deschidere a marfurilor din UE. Cand ne vom apara propriul bun? Ne meritam soarta cu varf si indesat. Inca doi ani cu un cretin pe post de presedinte imi creeaza greata.