Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2012 > Marius Petcu, învoit de instanța supremă pentru tratament la Techirghiol
Marius Petcu, învoit de instanța supremă pentru tratament la Techirghiol
Data 03/09/2012 16:29  Autor admin  Accesari 1372  Limba Global

www.digi24.ro/stire/Marius-Petcu-invoit-de-instanta-suprema-pentru-tratament-la-Techirghiol_36685

Luni, 13 august 2012

 

Marius Petcu, învoit de instanța supremă pentru tratament la Techirghiol

 

A.M.P.

 

 

AVIZ. Marius Petcu a primit învoire de la judecătorii supreme                                                            MEDIAFAX FOTO

 

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au ridicat temporar controlul judiciar impus fostului lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, pentru ca acesta să poată părăsi Capitala timp de două săptămâni, pentru a merge la tratament la Techirghiol.

 

Completul instanței supreme a admis, luni, o cerere de modificare temporară a controlului judiciar impus de instanţa inferioare, dupăcondamnare, fostului lider sindical Marius Petcu.

Procesul lui Petcu, judecat în libertate după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie, se află în faza recursului la această instanţă. Petcu le-a cerut judecătorilor ICCJ ridicarea temporară a controlului judiciar, măsură preventivă potrivit căreia sindicalistul nu are voie să părăsească municipiul Bucureşti, arată Mediafax.

Marius Petcu le-a spus judecătorilor că doreşte să meargă în această perioadă la Techirghiol pentru tratament. Judecătorii au admis această cerere şi îi permit fostului lider sindical să plece din Bucureşti în perioada 15-31 august.

 

Care sunt acuzațiile DNA

În 21 aprilie 2012, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Marius Petcu, pentru luare de mită, în formă continuată.

Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuţie lucrări.

De asemenea, în 1 februarie, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat în staţiunea Predeal în valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare, au spus procurorii DNA.

În 8 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Marius Petcu la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie şi i-a interzis unele drepturi pentru o perioadă de zece ani.

Conform deciziei instanţei, fostul lider sindical trebuie să-i restituie lui Petre Scrieciu suma de 1.398.400 de lei.

Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, a rămas cu condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de corupţie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut pedeapsa pe care fostul lider sindical a primit-o şi la Tribunalul Bucureşti, respectiv şapte ani de închisoare.

Marius Petcu a stat în arest preventiv din 31 martie până în 20 iunie 2011, când a fost eliberat sub control judiciar. Liderul sindical a fost arestat după ce în 24 martie a fost prins luând mită 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, sumă ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruţi pentru ca firma omului de afaceri să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.

Nu este nici un comentariu.