Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Parlamentul European propune un nou venit minim in UE
Parlamentul European propune un nou venit minim in UE
Data 23/10/2010 23:48  Autor admin  Accesari 701  Limba Global

Miercuri, 20 octombrie 2010

Parlamentul European propune stabilirea unui venit minim în UE

Parlamentul European propune stabilirea unui venit minim în UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sistemele de venit minim trebuie să stabilească venituri minime la un nivel echivalent cu cel puţin 60% din venitul median din statul membru în cauză, se arată în rezoluţia Parlamentului European, prin care se solicită Comisiei să prezinte o iniţiativă care să conducă la elaborarea unui plan de acţiune la nivel european în acest domeniu.

Aproape 85 de milioane de persoane, adică 17% din populaţia Uniunii Europene, trăiau sub pragul sărăciei la sfârşitul anului 2008. Riscul de sărăcie este mai mare în rândul copiilor şi al tinerilor cu vârsta de până la 17 ani în raport cu populaţia totală, persoanele în vârstă fiind de asemenea expuse la un risc de sărăcie mai ridicat, subliniază în rezoluţia adoptată cu 612 voturi pentru, 12 împotrivă şi 21 de abţineri.

Introducerea unui sistem de venit minim în toate statele membre - constând în măsuri specifice de sprijinire a persoanelor cu venituri insuficiente printr-o contribuţie financiară şi prin facilitarea accesului la servicii - ar putea fi unul din cele mai eficiente moduri de combatere a sărăciei, pentru garantarea unui nivel de viaţă adecvat şi pentru favorizarea integrării sociale, se arată în rezoluţia votată de PE.

Europarlamentarii au atras atenţia asupra numărului tot mai mare de lucrători săraci, solicitând ca salariul de subzistenţă să fie în toate cazurile mai mare decât pragul sărăciei şi ca lucrătorii aflaţi, din diverse motive, sub pragul sărăciei să beneficieze de prestaţii suplimentare.

Eforturi suplimentare trebuie făcute în ceea ce priveşte remuneraţiile şi nivelul salariilor minime, având în vedere că sărăcia ce afectează persoanele care au un loc de muncă reflectă condiţiile inechitabile de muncă.

COMENTARII

doru
astăzi, 21:33

Bai dar ce comunisti sunt si europenii astia, parca sunt de la la Ponta si Geoana, sunt pe mana cu mogulii! Lasa ca ai rade Base, el e de dreapta, taie pensii si salarii, rade tot, e stalpul democratiei! Fascisto-securiste, desigur!

tata astăzi, 21:04

In Romanica noastra nu se poate aplica vor zice pdl-istii,ar fi cam 1.000lei lunar

robi astăzi, 20:11

uite aici un articol bun in ce priveşte de o importanţă europeană care la noi in România se găseşte mai peste tot cazul ăsta de sărăcie şi e vorba de locuri de muncă cu un salar sub 200 euro, în cazul multora abea se mai trăieşte de la o lună la alta cu aşa salar dacă tre să achiţi toate facturile, plăţile, ratele etc. ce mai rămâne să trăieşti?şi aici nu se găseşte nimeni să comenteze iar la alte măgării is destui comentatori