Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Botis, despre votul gresit
Botis, despre votul gresit
Data 24/10/2010 00:22  Autor Alexandra Sandru  Accesari 814  Limba Global

www.ziare.com/ioan-nelu-botis/ministrul-muncii/botis-despre-votul-gresit-daca-a-decis-legislativul-trebuie-sa-punem-legile-in-aplicare-1049931

Miercuri, 20 Octombrie 2010

Botis, despre votul gresit: Daca a decis Legislativul, trebuie sa punem legile in aplicare

Autor: Alexandra Sandru

Peste 200 de deputati, din care cinci ministri democrat-liberali, au votat marti din greseala scaderea TVA la 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Daca toti democrat-liberalii si membrii Guvernului care au iesit la declaratii au spus ca a fost o eroare si ca urmeaza fie ca Basescu sa trimita inapoi legea, fie ca Guvernul sa emita un act normativ prin care sa corecteze acest lucru, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis
, a spus ca daca asa a decis Legislativul, Executivul va trebui sa puna in practica.

"Conform principiilor separatiei Puterii in stat, Executivul trebuie sa puna in practica ce decide Legislativul. Parlamentul a decis si noi, ca Executiv, va trebui sa punem in aplicare", a spus Botis.

Aducandu-i-se la cunostinta ca si el a fost printre cei care au votat pentru cele doua masuri care se bat cap in cap atat cu deciziile Guvernului, cat si cu acordul cu FMI, Botis a spus senin, fara sa para sa inteleaga ca totul a fost doar o eroare care trebuie sa fie corectata imediat: "Da, si eu am votat aceasta diminuare".

Vinovat pentru eroarea din Camera Deputatilor este Mircea Toader, liderul deputatilor PD-L. Conform procedurii de vot, in momentul in care deputatii trebuie sa se pronunte in legatura cu mai multe proiecte de lege, cum nu toti stau sa le citeasca, liderul de grup le arata cum sa voteze, printr-un semn - degetul mare indreptat in sus - pro si indreptat in jos - contra.

"Pot sa spun ca eroarea imi apartine. A fost o confuzie, trebuie sa mi-o asum", a declarat Mircea Toader.

Taguri vot