Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Sindicalistii din penitenciare
Sindicalistii din penitenciare
Data 24/10/2010 15:54  Autor admin  Accesari 734  Limba Global

www.ziare.com/stiri/proteste/sindicalistii-din-penitenciare-impiedicati-sa-isi-desfasoare-activitatile-de-protest-1050360

Vineri, 22 Octombrie 2010

Sindicalistii din penitenciare, impiedicati sa isi desfasoare activitatile de protest

Autor: Andreea Ghinea

Sindicalistii din Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor sunt nemultumiti de faptul ca, desi vineri ar fi urmat sa sustina o conferinta de presa la sediul sindicatului, sefii Administratiei Nationale a Penitenciarelor nu le-au permis accesul in ANP unde se afla si sediul sindicatelor.

Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, a declarat ca pentru ca au insistat sa fie lasati sa tina conferinta de presa la sediul sindicatului vineri de dimineata au aflat ca administratia este inchisa pentru dezinsectie.

"Acum o saptamana am anuntat ca organizam o conferintsa. ANP a mintit spunand ca nu poate sa ne dea acces la sala de conferinte. Am inteles si am zis ca o sa o organizam la sediul federatiei. Astazi (n. red. vineri) sala este libera, dar nu ne lasa. Ulterior, pentru ca am insistat, au organizat o dezinsectie si administratia este inchisa. Adminitsratua niciodata nu a fost inchisa pentru dezinsectie", a declarat Dumitrascu.

Acesta a mai precizat ca, in cadrul conferintei, ar fi vrut sa discute despre conditii de lucru, salarii si pensii, mentionand ca ei isi vor continua actiunile de protest, indiferent de presiunile pe care le face administratia si ca vor face plangeri pentru abuz in serviciu.

"Activitatea era anuntata si face parte din drepturile pe care le-am obtinut prin lege. Era obligatia organizatorilor sa ne puna la dispozitie spatiul pentru desfasurare. Aseara (n. red. joi seara) ne-am pomenit la 22:00 ca nu putem veni la sediul ANP", a declarat un lider sindical.

Reprezentantii sindicatului au anuntat ca la ora 12:00 vor picheta sediul PD-L din Bucuresti, Aleea Modrogan, nr. 1.

Acestia au chemat la fata locului mai multi politisti pentru a lamuri cu sefii administratiei regulile si modul in care se face accesul in institutie. La iesire, politistii au spus ca cei din conducere au cerut ca accesul sa nu se faca pe baza de legitimatii, ci pe baza de lista cu toti participantii, urmand ca ei sa faca un proces verbal cu ceea ce au constatat.

Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca au venit din toata tara pentru a participa la acest eveniment, iar acum nu sunt lasati sa isi desfasoare activitatile potrivit programului.

Potrivit unui comunicat al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, ANP a inchis sediul si a trimis toti angajatii acasa pentru a impiedica desfasurarea unei activitati sindicale.

De asemenea, FSANP a mai anuntat ANP ca nu are dreptul legal de a controla sau restrange accesul la sediul unei organizatii sindicale, mentionand si ca administratia incearca intimidarea participantilor la actiuni sindicale.

FSANP a mai anuntat ca urmeaza sa sesizeze organele de urmarire penala pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu si de impiedicare a activitatii sindicale, avand in vedere masurile opresive si ilegale dispuse de ANP.