Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Sindicatele anunta un miting
Sindicatele anunta un miting
Data 24/10/2010 15:56  Autor admin  Accesari 841  Limba Global

www.ziare.com/stiri/proteste/sindicatele-anunta-un-miting-cu-80-000-de-oameni-in-ziua-motiunii-1050403

Vineri, 22 Octombrie 2010

 

Sindicatele anunta un miting cu 80.000 de oameni in ziua motiunii

 

Autor: Lucian Lumezeanu

 

Vicepresedintele Blocului National Sindical, Ioan Pisc, a declarat vineri ca cele cinci confederatii sindicale, din Romania vor organiza un miting

la care vor participa cu 80.000 de oameni pe 27 octombrie, in ziua motiunii de cenzura, pentru a presa Parlamentul sa demita Guvernul Boc.


"Facem apel la toti nemultumitii Romaniei ca alesii neamului sa fie treziti la realitate. Sa vada alegatorii in strada si sa voteze in cunostinta de cauza pentru ca Guvernul Boc sa plece", a declarat Pisc intr-o conferinta de presa. Vicepliderul BNS a precizat si ca reprezentantii confederatilor sindicale ( BNS, "Cartel ALFA", CNSL-Fratia, CSDR si CSN "Meridian") vor incerca sa aduca o delegatie in balcoanele Parlamentului, pentru a vedea cum voteaza alesii si daca acestia rastoarna Guvernul Boc "pentru ca noi locuri de munca sa apara in schema Romaniei".


Sindicalistul a adaugat ca protestatarii nu vor tine cont nici macar de faptul ca Primaria Capitalei nu a aprobat traseul marsului, intre Piata Victoria si Palatul Parlamentului, si ca sindicalistii vor folosi aceasta ruta chiar si fara baza legala.


Liderul BNS a adaugat ca intrarea sindicalistilor in Capitala se va face prin sase puncte, iar manifestantii se vor strange intre orele 7.30 si 9.00, iar coloanele vor pleca esalonat. Mitingul efectiv urmeaza sa inceapa la ora 10.00, in Piata Victoriei, cu plecare pe traseul Bulevardul Magheru - Piata Unirii - Piata Constitutiei la ora 11.00.


De asemenea, Ion Pisc a subliniat ca sindicalistii vor ramane in strada pana dupa dezbaterea motiunii si citirea votului, urmand sa plece din strada in jurul orei 17.00 - 17.30. "Speram ca mitingul nostru sa fie democratic, pasnic, un miting care sa nu produca altercatii", a adaugat Pisc. Sindicalistul le-a comunicat bucurestenilor ca ar fi mai bine sa evite zona pe care are loc marsul. In schimb, el a facut un apel la locuitorilor Capitalei "sa se alature si ei provinciei" pentru rasturnarea Guvernului Boc, precizand ca se vor imparti si fluturasi prin care ii cheama la protest.

Nu este nici un comentariu.