Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2004 > 23.000 de angajati de la stat vor fi disponibilizati
23.000 de angajati de la stat vor fi disponibilizati
Data 25/10/2010 18:22  Autor admin  Accesari 664  Limba Global

Marţi, 9 martie 2004

23.000 de angajati de la stat vor fi disponibilizati

Memorandumul de intelegere pentru viitorul acord cu Fondul Monetar International prevede disponibilizarea, in acest an, a circa 23.000 de angajati din minerit, transporturi si o serie de societati din subordinea Autoritatii pentru Privatizare. Ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, a declarat ieri ca 6000 de angajati vor fi disponibilizati din cadrul celor trei companii din domeniul cailor ferate (CFR Calatori, CFR Marfa si CFR Infrastructura) si de la subsidiarele acestora. De asemenea, mai multe tronsoane, insumand 3000 de kilometri de cale ferata, vor fi scoase din uz. In sectorul minier vor fi disponibilizati circa 7000 de salariati, iar alti 10.000-11.000 vor pleca de la societatile din subordinea APAPS. Acordul mai prevede ajustari trimestriale de preturi la utilitatile publice, tarifele gazelor naturale urmand sa atinga nivelul celor din UE pana in anul 2007.

Boardul FMI ar putea discuta noul acord, de tip precautionary stand-by, la sfarsitul lunii mai, pentru ca aranjamentul sa intre in vigoare in luna iunie.

(A.C.)