Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2009 > Adeverintele de cotizare de la Tractorul
Adeverintele de cotizare de la Tractorul
Data 25/10/2010 19:25  Autor admin  Accesari 1154  Limba Global

www.ziare.com/social/capitala/adeverintele-de-cotizare-de-la-tractorul-nerecunoscute-de-casa-de-pensii-681768

Vineri, 20 Februarie 2009

Adeverintele de cotizare de la Tractorul, nerecunoscute de Casa de Pensii

Cateva sute de persoane care au lucrat la
uzina Tractorul UTB SA, pensionari sau viitori pensionari, nu pot beneficia de drepturile care le revin prin lege.

Acest lucru se intampla deoarece adeverintelor care le atesta stagiul de cotizare eliberate de actualul proprietar al uzinei nu sunt recunoscute de Casa de Pensii Brasov. Adeverintele au fost eliberate de actualul proprietar al uzinei, SC Flavus Invest SRL, transmite NewsIn.

"Legea precizeaza ca adeverintele pot fi luate in considerare doar daca sunt eliberate de detinatorul de drept al arhivelor ori de Arhivele Statului. Flavus Invest nu este detinatorul de drept al arhivelor de la Tractorul, le-a primit prin contractul de vinzare-cumparare incheiat cu SC Tractorul UTB SA.


Directia Judeteana a Arhivelor Statului ne-a precizat ca nu poate prelua arhiva de la Tractorul, din lipsa de spatii de depozitare si de oameni care sa prelucreze documentele, dar nici nu poate aviza adeverintele din cauza ca nu este detinatorul arhivei fostei uzine de tractoare", a declarat Ioan Pamparau, directorul executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii Brasov.


O solutie de compromis a fost propusa de directorul Directiei Generale a Finantelor Publice, Lucian Voinescu, care a spus ca SC Tractorul UTB SA nu a fost radiata din Registrul Comertului, continuand sa fie detinatorul legal al arhivelor fostei uzine.


"AVAS a aprobat ca firma Rovigo din Bucuresti sa fie noul lichidator al SC Tractorul UTB SA. In calitate de principali creditori ai societatii, Directia Finantelor Publice va cere ca aceasta firma sa avizeze toate adeverintele eliberate fostilor angajati ai SC Tractorul UTB SA", a spus Lucian Voinescu.

 

Nu este nici un comentariu.