Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2010 > Negocierile pe salariul minim dintre Guvern si Sindicate au esuat
Negocierile pe salariul minim dintre Guvern si Sindicate au esuat
Data 17/11/2010 23:59  Autor admin  Accesari 849  Limba Global

www.ziare.com/politica/legea-salarizarii/negocierile-pe-salariul-minim-dintre-guvern-si-sindicate-au-esuat-1056036

Miercuri, 17 Noiembrie 2010

 

Negocierile pe salariul minim dintre Guvern si sindicate au esuat

 

Discutiile dintre reprezentantii guvernului si cei ai sindicatelor, purtate pe marginea salariului minim pe economie, au esuat, marti seara, dupa ore intregi de negocieri.


Din partea guvernului au participat la negocieri Ioan Botis, ministrul Muncii, si Gheorghe Ialomiteanu, ministrul Finantelor, informeaza Realitatea TV.


Alaturi de sindicate si cei doi oficiali guvernamentali au mai participat la dezbateri si reprezentantii patronatelor.


"Ne-au lasat sa vorbim iar intre noi, sindicatele si patronatele, insa nu s-a venit cu nicio propunere din partea ministrului Muncii, reprezentand dorinta Executivului. Nu stim ce vor trece ei in Legea Salarizarii unitare pe 2011, nu stim ce salariu minim vor. Ne-au chemat din nou degeaba", a declarat la finalul discutiilor vicepresedintele Blocului National Sindical, Ovidiu Jurca, citat de Evenimentul Zilei.


Discutiile au avut loc la sediul Ministerul Muncii.


Au venit la negocieri pregatiti sa accepte un salariu minim de 700 lei


Reprezentantii patronatelor au venit la negocierile cu sindicatele si oficialii guvernului cu gandul de a accepta inclusiv varianta unui salariu minim de 700 de lei.


"Noi suntem consecventi, in primul rand, vom continua negocierile cu partenerii sociali, cu cele cinci mari confederatii sindicale, iar in al doilea, suntem gata sa acceptam un salariu minim de peste 700 de lei, conditionat insa de o serie de masuri care sa conduca la cresterea economica.


Aceste masuri sunt cele pe care le-am prezentat si guvernului Boc si misiunii FMI in Romania, respectiv reducerea cotei unice de salarizare la 10% si a cheltuielilor sociale de la 44,6% la 41%", a spus Aghaton, inainte de a intra la negocieri.

 

Nu este nici un comentariu.