Acasa > Străinii ne cumpără ţara la hectar pag 11
Arrow Str

Alex la 9 mai, 09:20 a spus:

@saddam hussein: mai intai, ca daca terenurile stau nemuncite, nu produc nimic, asa ca si mandrii proprietari *romani* au sa moara de foame langa ele. de unde nu e, stii matale.

a doua, ce ii va impiedica pe romani sa castige mai bine decat germanii? e scris in coran ca numai germanii au dreptul la salariu mare? e scris in coran ca romanii sa fie lenesi si peste un deceniu?

Fane la 9 mai, 02:28 a spus:

in comuna calinesti jud. teleorman se vinde pamantul cu 27 milioane si nu sunt cumparatori.

Remus la 9 mai, 01:30 a spus:

Foarte adevarat. De cateva ori am gasit fluturasi in cutia postala cu anuntul "Cumpar teren agricol, indiferent de locatie, ofer pret peste media pietei". Am observat si la notariate, sunt multi intermediari, persoane fizice, care cumpara pentru straini, care cel putin oficial nu au voie sa detina teren. Nu e bine dar nici foarte rau nu cred ca e, ca doar nu il cara la ei in tara. Straini au bani si know how ca sa faca treaba, si poate invata si ai nostri cate ceva de la ei. Poate avem sanse ca peste o generatie sa fie altfel de viata si in Romania.

Arici la 9 mai, 01:55 a spus:

Peste "o generatie" terenurile agricole romanesti nu vor mai fi productive. Actualele utilaje de pregatire a solului il vor tasa in asa masura incit va fi nevoie sa se are cu plug cu scormonitor la 1m. Apoi faptul ca in cultura mare daca vrei performanta trebuie sa utilizezi cantitati mari de ingrasaminte chimice , insecticide si ierbicide vor face ca pamintul sa devina otravit. De ce credeti ca se inghesuie strainii? Paminturile lor sint deja alterate de noile tehnologii. Oricum actualii arendasi ar dori sa cumpere ternurile pe ninmic. Dar strainii stiu ca dupa 2013 politica UE prevede ca orice cetatean al UE isi va putea cumpara teren agricol si in Romania. Credeti ca produsele agricole primare vor alimenta necesitatile Romaniei? In nici un caz. Ele vor fi exportate unde doreste producatorul si se vor intoarce in Romania ca produse finite la preturi de 5-10 ori mai mari. Asa ca vai de generatia care va apuca asa ceva: piinea 3 euro.

Io la 9 mai, 09:17 a spus:

Da' tu chiar esti arici. Auzi, paminturi tasate de utilaje, otravite de ierbicide si insecticide...Hai fa un exercitiu de logica si explica-mi si mie, daca ei si-au otravit si tasat pamintul, si acum vin sa ne faca in ciuda si noua tot asta, si generatia noastra viitoare nu va mai avea ce minca, a lor ce o sa manince? Culturi de pe Luna, de pe Marte?

Gicu Sadicu' la 9 mai, 00:52 a spus:

Si ce-i rau in asta? Macar s-o cumpere europenii, nu arabii sau chinezii. Ar trebui ca, dupa ce o iau cu totul sa faca sa dispara undeva si bastinosii, ca tot nu sunt buni de nimic si doar strica, murdaresc si fura tot ce le iese in cale.

Vako la 9 mai, 01:21 a spus:

Ca esti bou, nu ma mira. Dar ca ragi pe forum ma surprinde...
Asa cum Spitalul din Tmisoara plateste chirie la un tigam asa ai sa platesti tu dublu ca sa maninci kkaturile de legume pe care un zarzavagiu ti le vindea la jumate de pret.
Vako

Mojito la 9 mai, 01:33 a spus:

Auzi Vaka kgb'ista imbracata in camuflaj se.c.u*urist nu compara maru stricat (t.ziga.nii) cu fructele exotice (OCCIDENTALII).

Gicu Sadicu' la 9 mai, 11:53 a spus:

@Vako (ca bine-ti zici), ia zi-mi care taran roman mai face agricultura prin Mioritica? Poate mata si bunica-ta, scurmand pamantul cu lingura si cultivand trei fire de porumb si doi cartofi?! Fermierii romani? Care? Babele desalate si mosii paralitici ramasi acasa, in timp ce tinerii satetor sunt la "capsunarit" sau la furat prin occident? Arat cu plugul de lemn tras de vaca si impins de bunica? Ingrasaminte din parti? Irigatii - cand da Dumnezeu? Vezi ca se fac legume si alte kakaturi (pe care le mananci tul la pret "cica" mioritic) doar in gelul ala care-ti umple capul, ca sa nu ti-l ia vantul! Bovina indoctrinata!

Radu la 9 mai, 00:21 a spus:

asta se intampla din cauza incapacitatii taranului roman de a se autogestiona, incapacitatea lui de a calcula valoarea muncii lui mai incolo de litri de alcool. Vara trecuta vorbeau doi tarani beti la 8 dimineata intr-un bar de cum ar fi vrut sa vina un neamt sa le cumpere pamantul in loc sa mearga ei sa il lucreze......mult noroc

Continuare ...