Acasa > Mafia sindicala vaneaza patrimoniul UGSR pag 2

Gruparea „Călinescu“ a înfiinţat un nou UGSR pentru SOV

În paralel cu angajaţii oficiali grupaţi la Realitatea Media SA şi implicaţi în retrocedarea patrimoniului fostei UGSR, Vîntu trage sforile în acelaşi scop şi pe o altă pistă demnă de atenţie. Este vorba despre o grupare sindicală reprezentată oficial de un anume Ştefan Călinescu şi de care n-a auzit mai nimeni. Astfel, în 2008, când boierii sindicali luptau în Parlament pentru retrocedarea patrimoniului fostei UGSR, un „întreprinzător“ abil se lupta în instanţă să obţină recunoaşterea unei noi confederaţii sindicale numite Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR). Încerca să înfiinţeze un organism sindical al cărui nume să fie identic cu cel al unuia care nu fusese niciodată desfiinţat oficial: UGSR. Pentru aceasta, „sindicalistul“ Ştefan Călinescu n-a făcut decât să reunească sub aceeaşi umbrelă patru federaţii sindicale: Federaţia Sindicatelor din Construcţii de Maşini „15 Noiembrie“, Federaţia Sindicatelor Libere Medico-Sanitare şi Farmaceutice „Hipocrat“ (FSLMSF Hipocrat), Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Alimentară (FSLIA) şi Federaţia Sindicatelor Libere din Unităţile Textile, Confecţii şi Pielărie, Cauciuc, Încălţăminte (FSLUTCPCI). O instanţă bucureşteană a admis pe 12 aprilie 2010, în urma unui recurs, cererea de acordare a personalităţii juridice Uniunii Sindicale de Tip Confederativ UGSR şi înregistrarea sa în Registrul Special al Federaţiilor şi Confederaţiilor Sindicale. Sigur, reprezentantul noii confederaţii nu a depus vreo dovadă din care să rezulte că noua UGSR are vreo legătură cu fosta UGSR, aşa cum au încercat unii să lanseze ca zvon, ci au înfiinţat doar o nouă entitate. „În dovedirea cererii petenta (UGSR - n.r.) a depus la dosar contractul de comodat nr. 50/10.05.2008, scrisoare de referinţă din 31.07.2009 privind contul de disponibilitate al U.G.S.R. la BRD Sucursala Academiei Bucureşti, procură specială autentică şi împuternicirea acordată dl. Ştefan Călinescu, sentinţele civile privind acordarea personalităţii juridice federaţiilor constituite în uniunea sindicală, hotărârea de modificare a denumirii Federaţiei de Construcţii Maşini Braşov, conform sentinţei civile nr. 34/1993“ - se precizează în motivarea deciziei civile nr. 474 a Curţii de Apel Bucureşti, prin care se admite acordarea personalităţii juridice noii UGSR. Scopul înfiinţării Uniunii lui Călinescu este acelaşi cu al boierilor sindicali, anume recuperarea patrimoniului fostei UGSR. Că în spatele lui Călinescu suflă Vîntu se poate observa dacă privim cu atenţie la cine sunt cei care controlează noua UGSR. Legăturile lui cu sindicaliştii de la Braşov („15 noiembrie“) sunt de notorietate, Vîntu implicându-se cu ani în urmă, pe timpul guvernului Năstase, în sprijinirea discretă a unor revendicări salariale ale acestora. A doua federaţie cu legăturile la Vîntu este Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară, condusă de o vedetă Realitatea TV numită Frumosu. Dragoş Frumosu. Sindicalistul ugsr-ist este un invitat permanent al televiziunii lui Vîntu. La fel ca Maria Grapini, reprezentanta patronatelor care fac corp comun cu cea de-a patra federaţie sindicală, FSLUTCPCI.

Petromservice i-a ridicat o vilă lui Petcu, boierul care controlează arhiva UGSR

Marius Petcu, preşedintele CNSLR Frăţia, este cel mai bogat dintre sindicalişti şi este secondat de locotenentul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca. Preşedinte al celei mai mari confederaţii sindicale, Petcu este şi cel mai preţios dintre boierii sindicali. Deţine controlul celei mai mari părţi a masei de manevră proletare, dar şi arhiva fostei UGSR. Aşadar, el a şi fost recompensat pe măsură, veniturile din 2009 fiind de 504.000 de lei (cinci miliarde lei vechi), adică 10.000 de euro lunar! Veniturile provin de la Federaţia Sanitas (129.898 de lei), CNSLR Frăţia (86.781 de lei), IESS (8.700 de lei), OAMMR (82.354 de lei), SIND Romania (14.383 de lei) şi, evident, Realitatea Media SA (35.432 de lei). A mai câştigat pentru „Implementare proiecte“ cu finanţare europeană la CNSLR Frăţia încă 147.000 de lei. Nevastă-sa, Claudia, este vicepreşedinte al CNSLR Frăţia şi secretar general la Sanitas, că doar sindicatul este o mare famiglie, funcţii care i-au adus şi ei 87.000 de lei, dar şi proiecte cu finanţare europeană în valoare de 61.600 de lei. Este posesor al unei uriaşe averi, compusă din cinci terenuri ce totalizează 13.658 de metri pătraţi de intravilan (Ilfov şi Bucureşti) şi 7,9 ha teren agricol în Ilfov, un apartament în Bucureşti, o vilă de 267 mp în Ilfov şi o alta de 190 mp în Bucureşti, un autoturism Toyota, o motocicletă şi un ATV, bijuterii şi tablouri de 20.000 de euro, 325.000 de euro şi 10.000 de dolari deţinuţi împreună cu soţia în conturi bancare, este acţionar în cinci firme, dar şi administrator la societatea care are în folosinţă casele de odihnă şi tratament ale fostei UGSR, SIND România. În declaraţia lui de avere mai apare o „atenţie“ de 180.000 de euro primită în 2007 de la prietenii Vîntu-Luca, via PSV Company (fosta Petromservice), cu titlu de datorie pe termen lung (15 ani). În realitate, aşa cum declară lichidatorul PSV Company, „datoria“ este de fapt echivalentul lucrărilor de construcţie a vilei lui Petcu, din Bucureşti, lucrări realizate în perioada 2007-2008 de firma cuplului Vîntu-Luca. De ce i-ar fi ridicat Vîntu o vilă liderului CNSLR Frăţia? De ce nu?! Dacă nu el, atunci cine?... Cum să-l cointeresezi, altfel, decât făcându-i somnul lin şefului Frăţiei mafiote care doarme pe arhiva fostei UGSR?