Portalul :: Sindical

                 Acasa > Salariul si economiile lui Nicolae Ceausescu. Cat castigau romanii acum 23 de ani pag 4

Sergiu (17.06.2011, 19:28)
Cand un studiu este facut de Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului este subiectiv. Niciodata nu vor face un studiu care sa scoata in lumina Comunismul :). E ca si cum eu as lucra la o agentie de publicitate si in paralel detin si o agentie de turism. Cu siguranta daca voi face un studiu pe piata turismului nu imi voi face reclama negativa:)

<<< (17.06.2011, 17:58)
Ar trebui sa ne cerem iertare pentru felul cum a murit acest om,Nicolae Ceausescu.Ne-am mai scapa de pacate si am putea sa continuam altfel viata noastra.

angy (17.06.2011, 17:19)
cine spune ca a trait rau pe vreamea lui CEAUSESCU spune prostii..........eu lucram pe vremea aceea si a fost ffffffffffff bine ....indiferent ca stateam la coda sa iau lapte, piine, carnenu a murit nimeni de foame!!!!!ACUM!??????????????IN ROMINIA SE moare de foame! imi pare fff rau ca am ajuns asa ...........sa ne critice toti!

cosmin (17.06.2011, 17:06)
de 3500 de lei iti luai aragaz si masina de spalat...acuma de abia iti ajung sa mananci...le esti usor sa vorbeasca jurnalisti...care unii dintre ei au si 20 de mii de euro......si daca stam sa calculam inflatia...ia trageti linia.

Gothic (17.06.2011, 16:25)
Socoteala e falsa deoarece nu tine cont de cheltuielile medii ale unei persoane, de vreo zece ori mai mari acum fata de atunci. Platim preturi si tarifuri capitaliste la cam aceleasi venituri comuniste.

<<<<<< (17.06.2011, 16:08)
N-am trait in lux pe vremea lui ceasca dar nici n-am murit de foame si tot ce aveai era de calitate.Azi urasc acest sistem,i-l urasc cu tot sufletul meu pentru ca a luat de langa mine,o data ce s-a instaurat,a luat de langa mine pe tata ,pe fratii mei iar acum sunt eu departe de ei.A cazut regimul comunist,parintii au divortzat iar tata s-a sinucis pentru ca n-a suportat sa nu mai fie cu noi.Mai tarziu mi-a plecat sora in vest si ne-am instrainat ,n-o cunosc practic si ne vedem din "paste in craciun".S-au rupt toate legaturile de familie si prieteni.Azi umblam ca bezmetici sa avem mai mult decat altul si tot frustrati am ramas.Voi ,ahtiati capitalisti ,nu aveti o fraza care sa nu includa "bani".Sunteti ca niste masini programate ...Eu nu pot sa vad ca voi....

<<<< (17.06.2011, 15:49)
Da ,existau violuri ,crime si alte nenorociri dar fiti siguri ca se ocupau sa le inabuse anticomunistii care stateau pe langa ceasca ,anticomunistii de azi.Si am dovada ca acel regim era transant cu astfel de lichele.O femeie in sat la noi a murit de mana barbatului ei.A fost ridicat in secunda 2 si trimis la inchisoare pe viata.Poate azi e liber si se mandreste ca fiind un vechi persecutat al acelui regim.Daca in familie crea cineva scandal,politia era efectiva si le tzatzaia fundul de frica sa mai faca scandal si a 2-a oara ,pentru ca venea la poarta si te intreba ,ce ai?esti bine?crezi ca trebuie sa mai ma intorc????.....

Tiberius (17.06.2011, 15:42)
sunt născut in 78 , la revolutie aveam 11 ani, am prins ceva din perioada comunista, ex: ma trezeam de la 4 dimineatza si stateam cate 3 ore- 4 ore la coada sa prind si eu lapte. da... era dezastru...nu aveam de nici unele... după revolutie a fost mai rău...după Liceu m-am hotărât sa plec din țară ptr ca nu se mai putea. Traiesc in Elvetia de cativa ani buni și MUlțUMESC DOAMNE ca m-ai scos din IADU ăla de ROmanie. IMi e scarbă cand mă duc in vizită acasa sincer nu m-aș m-ai intoarce dar acasa mai este mama si un frate altfel ptr nimic in lume nu m-aș mai duce acolo. Acasa toata lumea se plange , toata lumea e deprimată , nimeni cică nu are bani dar strazile sunt pline de masini luxoase, avem masini dar nu ne putem căca de foame (sorry de expresie), tuturor le place să se ”cace” pe el cand iese pe strada , vezi doame cine sunt eu, ce țoale am , ce masina am si cer țigări ca n-au 10ron in buzunar dar ei sunt șmecheri si .... ce să mai atat, ȚARĂ DE CĂCAT CU OAMENI DE CĂCAT. daca s-ar putea sa imi șterg din permisul de ședere ca sunt de origine română aș face-o din tot sufletul si din toata inima. Am luat destule ”palme” aici din cauza ca sunt român, poate prea multe si am invatzat lectia cand mă intreabă cineva (neoficial)de unde sunt prefer sa zic ca sunt din altă țară numai din Romania NU. si inca ceva : ROMÂNIA, NU TE IUBESC. nu te iubesc DELOC.