Portalul :: Sindical

                 Acasa > Articole > Arhiva de Presa 2011 > Sulfina Barbu: Incercam sa limitam dependenta oamenilor fata de stat
Sulfina Barbu: Incercam sa limitam dependenta oamenilor fata de stat
Data 08/06/2011 10:14  Autor admin  Accesari 1328  Limba Global
 

 

 www.ziare.com/sulfina-barbu

Vineri, 18 Noiembrie 2011

Sulfina Barbu: Incercam sa limitam dependenta oamenilor fata de stat

 


Ministrul Muncii  Sulfina Barbu a declarat vineri ca prin legea asistentei sociale se incearca limitarea dependentei oamenilor fata de stat.

"Este o perioada in care realitatile economice ne demonstreaza ca se cern politicienii populisti de cei responsabili, in mod natural. As vrea sa insist asupra principiilor reformei asistentei sociale: legea cadru isi doreste sa puna ordine intr-un sistem creat in 20 de ani, bucatica cu bucatica, fara sa aiba legatura intre ele. Incercam sa limitam dependenta oamenilor fata de stat si sa ii incurajam sa fie activi fata de societate", a declarat Sulfina Barbu, in cadrul unei dezbateri cu privire la reformarea domeniului asistentei sociale.


Ministrul Muncii s-a plans ca banii publici nu merg doar la cei care au nevoie.


"Banii publici nu merg doar la cei care au nevoie ci si la altii, un lucru nepermis in vreme de criza", a mai spus Sulfina Barbu.


Legea asistentei sociale, pe care Romania se angajase fata de FMI sa o adopte in septembrie, a fost amanata si marti, din cauza lipsei de cvorum, cauzata de absenta mai multor deputati ai Puterii.


Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a explicat pentru Ziare.com unde erau deputatii Puterii: unii iesisera din sala din cauza faptului ca avusesera o zi lunga, in timp ce alesii UDMR au preferat sa prinda avionul decat sa voteze.


"Au plecat din sala in momentul ala, nu e niciun blocaj. Daca pleaca unul-doi, nu se intampla nimic. Nu e nicio problema. Pur si simplu a fost o zi grea, lunga, incepand de la ora 10 pana la 8 seara, au mai iesit cate unul, cate unul. Nu e o chestiune intentionata (...) Au trebuit sa plece si de la UDMR, aveau avion mai devreme, a fost o chestiune conjuncturala", ne-a declarat Toader.


El a negat faptul ca unii dintre deputatii Puterii nu ar fi dorit sa voteze legea ce reduce masiv numarul celor care primesc ajutoare sociale.


"Nu se mobilizeaza, nu are nicio legatura una cu alta", a mai afirmat acesta. El a mai acuzat si un blocaj al Opozitiei, ai carei reprezentanti au parasit sala. "Strategia Opozitiei au facut-o fara sens. Puteam sa lasam legile ordinare, ca erau peste 70. Au facut numai sa faca blocaj", a mentionat Toader.


El se arata sigur ca Puterea va reusi sa adopte legea martea viitoare, pe 22 noiembrie.

Legea asistentei sociale a fost blocata, in mod repetat, de Opozitie la Senat, tot pe fondul unei absente repetate a parlamentarilor Puterii.

 

Nu este nici un comentariu.